Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 28th, 2019 | by fileto

0

1,8 εκ ευρώ, στους οικισμούς των Ρομά από τον Μέτιο!

1,8 εκ ευρώ σε καταυλισμούς Ρομά της ΑΜ-Θ

Χρήματα σε καταυλισμούς Ρομά που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως αναμένεται να ρίξει, το επόμενο χρονικό διάστημα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως γνωστοποίησε σε πρόσφατη εκδήλωση ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος. Μιλώντας για τον άξονα “Καταπολέμηση φτώχειας – Κοινωνική ένταξη” ο οποίος χρηματοδοτείται με 48,3εκ ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΑΜ-Θ μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι θα δοθούν 1,8εκ ευρώ για την βελτίωση των συνθηκών ζωής της κοινότητας Ρομά.

Όπως είπε “η δράση αυτή – την οποία υπολογίζουμε να την ενεργοποιήσουμε μέσα στον Απρίλιο του 2019 – αφορά καταυλισμούς Ρομά που είναι εκτός του σχεδίου πόλεως και στερούνται βασικών υποδομών. Στόχος είναι να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των ανθρώπων στους καταυλισμούς, όπως δημόσια λουτρά, χώροι για το πλύσιμο ρούχων και άλλα”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Χρόνος Κομοτηνής,  στον προγραμματισμό είναι η υποστήριξη έξι τέτοιων καταυλισμών σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και περί των 2.300 ωφελούμενων κατοίκων.

πηγή: ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑