Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 7th, 2019 | by fileto

0

Κοσμοσυρροή γυναικών για τον Μάκη Παπαδόπουλο

Οι γυναίκες δίνουν νόημα στον τόπο της ζωής μας!

 

Το αδιαχώρητο επικράτησε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που διοργάνωσε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 η δημοτική παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ με θέμα «Γυναίκες μιλούν και μας εμπνέουν».

Πέντε γυναίκες, πολύ γνωστές στην τοπική κοινωνία της Καβάλας, μας αφηγήθηκαν την “περιπέτεια” της ζωής τους: η Λίτσα Ασωνίτου (κεραμίστρια – τραγουδίστρια), η Λένα Βουρτζούμη (συγγραφέας), η Μιμή Δεληγιαννίδου (επιχειρηματίας), η Κυριακή Οβαλιάδου (δικηγόρος – πρόεδρος του πολιτιστικού και καλλιτεχνικού συλλόγου γυναικών ζωγράφων) και η Χριστίνα Χατζημιχαήλ (Διδάκτωρ Αρχαιολογίας).

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 06.03.2019 [1.1] (1) Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 06.03.2019 [1.2] (1) Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 06.03.2019 [1.3] (1) Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 06.03.2019 [1.4] (1) Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 06.03.2019 [1.5] (1) Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 06.03.2019 [1.6] (1) Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 06.03.2019 [2.0] (1) Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας 06.03.2019 [2.1] (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η κεντρική οικοδέσποινα της βραδιάς και επιχειρηματίας Λένα Γαρυφάλλου μίλησε για τις γυναίκες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής:

«Να θυμηθούμε ότι οι γυναίκες μπορούμε να μεγαλουργήσουμε σε οποιονδήποτε τομέα της επαγγελματικής και γενικά της κοινωνικής και της δημόσιας ζωής.

Να θυμηθούμε ότι, μια γυναίκα όλα τα μπορεί! Μπορεί την ίδια στιγμή να φροντίζει για το σπίτι και τα παιδιά της, να εργάζεται και να διακρίνεται σχεδόν σε κάθε τομέα της ζωής!

Η γυναίκα μπορεί να ρισκάρει και πετυχαίνει στον απαιτητικό κόσμο του επιχειρείν!

Η γυναίκα μπορεί να λάμπει, ασχολούμενη με τις Τέχνες και τα Γράμματα!

Η γυναίκα μπορεί να βαδίζει πρωτοπορώντας στους συναρπαστικούς δρόμους της Επιστήμης!

Η γυναίκα μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που αντικρίζει μια πολύτεκνη ή μια μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς και η κάθε σύγχρονη οικογένεια.

Και φυσικά, η γυναίκα μπορεί πάντα να γοητεύει! Να είναι πάντοτε Γυναίκα!

Σε αυτή τη γυναίκα, που χαρίζει πνοή φρεσκάδας σε κάθε τομέα της ζωής μας, που όλα τα παλεύει και όλα τα μπορεί, είναι αφιερωμένη η αποψινή μας εκδήλωση, εστιάζοντας φυσικά σε χαρακτηριστικά παραδείγματα του τόπου της ζωής μας, της Καβάλας μας!

Πολλά ειπώθηκαν για τη Γυναίκα διαχρονικά! Αν πρέπει να διαλέξω ένα απόφθεγμα που να τα λέει όλα για τη γυναίκα, ας είναι αυτό του Μαρκ Τουέιν: “Ο παράδεισος βρίσκεται εκεί που είναι η Εύα”».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑