Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 13th, 2019 | by fileto

0

Πως κατέρρευσε σαν γέφυρα, το «σχέδιο Ηλιόπετρα»…

ΠΑΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ;

Μπορεί να θεωρηθεί και μυθιστόρημα, αλλά τα γεγονότα δείχνουν ότι κατά την επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί και αναβλήθηκε λόγω καιρού του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ξάνθη, ορισμένοι σε μια διαρροή που είχε γίνει αναφερόταν σε επίσκεψή του στην Ηλιόπετρα!

011 (1) 012 (1) 13 (1) 14 (1)Η Ηλιόπετρα Ξάνθης είναι ένα χωριό του Δήμου Τοπείρου που είχε όλα όσα νόμιζαν οι εγκέφαλοι που το είχαν επιλέξει για να παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ το πρόγραμμα που είχε εκπονήσει ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και άνθρωπος εμπιστοσύνης του, μια και του έδωσε «αέρα» το χρίσμα της ΝΔ για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ.

Γιατί επελέγει η Ηλιόπετρα Ξάνθης; Υποθέτουμε μια και η πληροφόρηση είναι …στεγνή. Αλλά εγείρονται ερωτήματα από τα παρακάτω γεγονότα.

Προφανώς επέλεξαν ένα χωριό το οποίο στις 26 Ιανουαρίου 2019, σε μια βροχόπτωση ρεκόρ πλημμύρισε. Ήταν τόσο το νερό που οι κάτοικοι είχαν μείνει αποκλεισμένοι στα σπίτια τους.

Άρα εδώ κολλάει η παρέμβαση Μέτιου που με τις δικές του προσπάθειες θεράπευσε το καταστροφικό φαινόμενο και έδωσε λύσεις…

Το χωριό ξαναπλημμύρισε και το 2018 με αποτέλεσμα μια και έδωσε κανείς μια λύση στο ζήτημα η Χρυσή Αυγή καταθέτει με τον Λαγό ερώτηση στη Βουλή όπου αναφέρει: «Προσφάτως, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, ανέβηκε κατά πολύ η στάθμη των νερών του Νέστου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να σπάσει το ανάχωμα του Νέστου στο ύψος της Ηλιόπετρας και να κινδυνεύσουν από πλημμύρες τα χώρα του δήμου Τοπείρου, Ηλιόπετρα, Κρεμαστή και Δασοχώρι.

Πέρα από τα καιρικά φαινόμενα, αυτή η κατάσταση προκλήθηκε και λόγω της εγκατάλειψης των αρδευτικών έργων στην Ξάνθη, λόγω των ενστάσεων τεσσάρων οικολογικών οργανώσεων.

Φυσικά και η προστασία του περιβάλλοντος είναι αυτονόητο καθήκον όλων, ωστόσο εξίσου σημαντική θεωρείται και η προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και των περιουσιών των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Υπάρχει πρόθεση για συνέχιση των αρδευτικών έργων στην πεδιάδα της Ξάνθης, πάντα με παράλληλο σεβασμό στο περιβάλλον;».

Το φράγμα φτιάχθηκε; Δεν θα σας απαντήσω!

Ποιοι κατοικούν στην Ηλιόπετρα Ξάνθης; Είναι ένα χωριό μουσουλμανικό που έχει και πληθυσμό Ρομά, οπότε κουμπώνουν τα 1,8 εκατ. ευρώ που ανέφερε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ότι θα δοθούν μέσα στον Απρίλιο (ένα μήνα πριν τις περιφερειακές εκλογές για έργα σε οικισμούς Ρομά της περιφέρειας ΑΜ-Θ

Πέραν αυτού στο Νομό Ξάνθης λειτουργούν επτά επιμορφωτικά κέντρα – βιβλιοθήκες με ένα εξ αυτών στο χωριό Ηλιόπετρα της πεδινής Ξάνθης, με θεματική «Φίλοι του βιβλίου και του πολιτισμού», όπου γίνονται και επιμορφωτικά σεμινάρια στον πληθυσμό!

 

Το επεισόδιο τέλη Μάρτη του 2017

Στις 28-3 2017, διαβάζουμε μια είδηση: «Δύο πιστόλια, ένα κυνηγετικό φλόμπερ και τριάντα φυσίγγια βρέθηκαν σε τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη.

Μετά από πληροφορίες, η αστυνομία μαζί με εισαγγελέα έκαναν έρευνα στο τζαμί, στο χώρο του οποίου βρέθηκαν ένα πιστόλι 22 χιλιοστών, ένα άλλο 38 χιλιοστών με προσαρμοσμένο σιγαστήρα, ένα κυνηγετικό φλόμπερ και 30 φυσίγγια.

Τα όπλα και οι σφαίρες θα σταλούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για έρευνα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθη ο ιμάμης για οπλοκατοχή, με εντολή του εισαγγελέα, και ανακρίνεται για την υπόθεση».

Την επόμενη ημέρα 29-03-2017, από τον Τύπο ενημερωνόμαστε: «Συνδέει τον εντοπισμό των όπλων με την καταστροφική πυρκαγιά στο Μεγάλο Τέμενος του Διδυμοτείχου και μιλά για «παιχνίδια στην Ευρώπη που κατευθύνονται από το ίδιο χέρι». Το παιχνίδι της προπαγάνδας παίζει ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, μετά τη σύλληψη του ιμάμη του οικισμού Ηλιόπετρα Τοπείρου για παράνομη οπλοκατοχή.

Και συνεχίζουμε: «Ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ κλιμάκωσε σήμερα τις προκλήσεις, φτάνοντας να μιλήσει για «μουσουλμανική, τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη», να συνδέσει την πυρκαγιά στο μεγάλο Τέμενος (Βεγιαζήτ) του Διδυμοτείχου με τον εντοπισμό των όπλων για να υπονοήσει ότι και τα δύο γεγονότα είναι «κατευθυνόμενα από το ίδιο χέρι», εννοώντας εμμέσως πλην όμως σαφώς την οργάνωση FETO του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γιουλέν.

Ο Μετέ, λίγη ώρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος ο ιμάμης της Ηλιόπετρας Σαμπρί Κεχαγιά -η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ανάκριση προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία- δήλωσε ότι λίγες μέρες μετά τη φωτιά στο Τέμενος, στο Διδυμότειχο γίνονται συλλήψεις για όπλα σε τζαμί.

Συνδέοντας αυθαίρετα τις δύο υποθέσεις (σημειώνεται ότι το πόρισμα της Πυροσβεστικής έχει ήδη ρίξει φως στις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς στο Τέμενος Βεζιαζήτ) και μιλώντας για προβοκάτσια, υπονοώντας την ύπαρξη δικτύου γκιουλενιστών στην Ελλάδα, ο Μετέ δήλωσε: «Μήπως τα παιχνίδια στην Ευρώπη κατευθύνονται από το ίδιο χέρι; Αλλά να ξέρουν ορισμένοι ότι η μουσουλμανική, τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, δεν ανέχεται την τρομοκρατία. Απ’ όπου κι αν προέρχεται δεν γίνεται αποδεκτή».

Οι δηλώσεις του Μετέ έρχονται να προστεθούν στις πληροφορίες που μετέδωσε το απόγευμα της Τρίτης το ΑΠΕ από την Ξάνθη, σύμφωνα με τις οποίες, μετά την δημοσιοποίηση της σύλληψης του ιμάμη της Ηλιόπετρας, τόσο ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Θράκη, όσο και ο Μετέ επιδόθηκαν σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν ζήτημα  ύπαρξης δικτύου γκιουλενιστών στην Ελλάδα και να επιρρίψουν την ευθύνη για τα όπλα σε άγνωστα μέλη αυτού του δικτύου. Αυτό έγινε κυρίως μέσω του ελεγχόμενου τουρκόφωνου τοπικού Τ’ύπου. Στη λογική αυτή, η υπερασπιστική γραμμή του ιμάμη, ήταν ότι το τζαμί είναι ανοιχτό διαρκώς και οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση και να κρύψει εκεί τα όπλα.

 

Ψάχνοντας όλο και κάτι βρίσκεις!

3-8-2013, Επικοινωνιακή φιέστα με άρωμα Τουρκίας στην Ηλιόπετρα Ξάνθης. Όλη η εκδήλωση στην Τουρκική γλώσσα

Στάση στον οικισμό της Ηλιόπετρας στον δήμο Τοπείρου Ξάνθης έκανε το απόγευμα της Πέμπτης το «Καραβάνι της Αφθονίας», μια επικοινωνιακή φιέστα που στόχο έχει, προφανώς, την άσκηση πολιτικής επιρροής στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς της περιοχής μέσω της επίκλησης θρησκευτικών και πολιτισμικών αξιών.

Ήδη από νωρίς το πρωί της Πέμπτης φορτηγά από τη γειτονική χώρα μετέφεραν στην περιοχή εξοπλισμό (σκηνή, φωτισμό, ηχητική κάλυψη) στήνοντας και παρουσιάζοντας ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο στην τουρκική γλώσσα.

Το «Καραβάνι της Αφθονίας» όπως αποκαλείται, διοργανώνεται κάθε χρόνο τον μήνα του Ραμαζανιού από τον δήμο Μπαϊράμπασά της Κωνσταντινούπολης, με χορηγούς ωστόσο τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, πραγματοποιώντας στάσεις σε περιοχές των Βαλκανίων όπου υπάρχουν μουσουλμανικοί πληθυσμοί. Στήνονται γλέντια και διοργανώνονται εκδηλώσεις, όλες στην τουρκική γλώσσα, με προφανή κίνητρα και σκοπούς, και οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως επικοινωνιακές φιέστες της γειτονικής χώρας που αποσκοπούν στην προώθηση της Τουρκικής προπαγάνδας στους μειονοτικούς πληθυσμούς της περιοχής.

Στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Ηλιόπετρα το παρών έδωσε μεταξύ άλλων ο φευτομουφτής Ξάνθης κ. Αχμέτ Μετέ, ο οποίος συνέφαγε στο ίδιο τραπέζι με τον μοναδικό εκπρόσωπο της πλειονότητας που βρέθηκε στις εκδηλώσεις και δήμαρχο Τοπείρου κ. Στέλιο Χατζηευαγγέλου. Μάλιστα όταν ο ίδιος ανέβηκε στην ειδική εξέδρα που είχε τοποθετηθεί για τους μουσικούς για να απευθύνει χαιρετισμό χρησιμοποιήθηκε και μεταφραστής στα τούρκικα, γεγονός που σχολιάστηκε ιδιαιτέρως αρνητικά.

Κατάλαβες Κυριάκο που ακριβώς ήθελαν να σε πάνε;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑