Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 17th, 2019 | by fileto

0

Συνέλαβαν τον πλοίαρχο του Νικητή!

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας, πρωινές ώρες του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2019, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ”ΝΙΚΗΤΗΣ” Ν.Π. 12354, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Λαυρίου με προορισμό το λιμένα Πρίνου Θάσου, κενό επιβατών, και ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Ψαθούρας, παρουσίασε υψηλή θερμοκρασία στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πρίνου Θάσου με μειωμένη ταχύτητα, ενώ κατά τη διενέργεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας δεν είχε εξασφαλίσει το πλοίο να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα από τις ισχύουσες διατάξεις ναυτιλιακά έγγραφα προκειμένου εκτελέσει τα τακτικά του προγραμματισμένα δρομολόγια.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο πλοίαρχος και απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΝΙΚΗΤΗΣ”  μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Το πλοίο Ταξιάρχης ταξίδευε χωρίς τον κυβερνήτη του…

Συνελήφθη, πρωινές ώρες του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2019, από προσωπικό του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού ο 63χρονος κυβερνήτης του Α/Κ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ-ΕΦΡΑΙΜ» Ν.Μ. 386, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή ν. Καυκάνα Ολυμπιάδος Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε ότι δεν επέβαινε σε αυτό καθώς επίσης ότι είχε παράνομα αναθέσει τη διακυβέρνηση σε έτερο άτομο 57 ετών, το οποίο επίσης συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑