Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 22nd, 2019 | by fileto

0

Καταγγέλουν μεθοδεύσεις και στην επιλογή Μπαντίκου…

Ο Κώστας Μπαντίκος νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ

Κυρώθηκαν από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου οι τελικοί ενιαίοι, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αξιολογικοί πίνακες επιλογής υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Από την θέση του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Κώστας Μπαντίκος γίνεται ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ!

Την ίδια ώρα τις αντιδράσεις της Ν.Δ. προκάλεσαν οι καταγγελίες τριών αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου Παιδείας, του Δ. Πεππέ, Β. Παληγιάννη και Ν. Φασφαλή, οι οποίοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου επιλογής των 13 περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας αδιαφανείς διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλαν την άρνηση του προέδρου του συμβουλίου να γνωστοποιήσει η βαθμολογία κάθε μέλους ανά υποψήφιο κατά το στάδιο της συνέντευξης.

Επίσης, η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι «οι συνεχείς μεθοδεύσεις στη διαδικασία επιλογής περιφερειακών διευθυντών επιβεβαιώνουν ότι η άλωση του κράτους και στην εκπαίδευση είναι βασικός στόχος του υπουργείου Παιδείας και του ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί πλήρως για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Η Ν.Δ. δεσμεύεται ότι θα βάλει οριστικό τέλος στην κομματικοποίηση της Παιδείας, επιλέγοντας με αξιοκρατικές διαδικασίες τα στελέχη που μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης».

«Η καταγγελία των τριών αιρετών είναι εντελώς ανυπόστατη, καθώς είναι αντίθετη με τις διατάξεις του νόμου, ο οποίος και τηρήθηκε με απόλυτη συνέπεια. Δυστυχώς ορισμένοι συνδικαλιστές δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις αμαρτίες του παρελθόντος και να προσαρμοστούν στην τήρηση της νομιμότητας, όπως δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι καμία παρέμβαση του Υπουργού δεν γίνεται στη διαδικασία», τονίζει το υπουργείο Παιδείας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑