Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 22nd, 2019 | by fileto

0

Τραγικές επιδόσεις για την αγορά της Κομοτηνής

Μεγάλη έρευνα έδωσε στην δημοσιότητα η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης. Η έρευνα εξετάζει 30 διαφορετικούς κλάδους εμπορίου και επιχειρηματικότητας πλην ξενοδοχειακού κλάδου και βιομηχανίας, στους ν. Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου για το έτος 2018.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη οικονομική έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί σε περιφερειακό επίπεδο στην χώρα. Για τις ανάγκες της έρευνας τρεις εμπορικοί σύλλογοι των πρωτευουσών των Νομών της Θράκης και 400 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συμμετείχαν.

Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι σχεδόν 6 στις 10 επιχειρήσεις της Θράκης κατέγραψαν αρνητικές ετήσιες οικονομικές επιδόσεις για το 2018. Την ίδια ώρα μόνο 4 στις 10 επιχειρήσεις που λειτουργούν στα παραδοσιακά κέντρα των πόλεων της Θράκης πραγματοποίησαν πωλήσεις σε αλλοδαπούς καταναλωτές το 2018, παρά την διασυνοριακότητα των τριών νομών με Τουρκία και Βουλγαρία.

Μάλιστα, στο 4,68% μειώθηκε η μέση συμμετοχή των αλλοδαπών καταναλωτών στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων που λειτουργούν στα εμπορικά κέντρα των πόλεων. Άξιο αναφοράς, πάντως, είναι πως στο μείγμα των τουριστών – καταναλωτών της Θράκης 1 στους 3 είναι Τούρκος και 1 στους 3 είναι Βούλγαρος με τη συμμετοχή των πρώτων να μειώνεται το 2018.

Πηγή: xronos.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑