Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 26th, 2019 | by fileto

0

Περονόσπορος έπεσε στα Νοσοκομεία με παραιτήσεις

Παραιτούνται διοικητές ο καθείς για τους δικούς του λόγους

Liatshs

Έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό η παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας Λιάτση Νικόλαου ενώ η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε ήδη στο ΦΕΚ 131 της 15 Μαρτίου 2019.

Οι λόγοι της παραίτησης του δεν είναι γνωστοί αφού ο κ. Λιάτσης δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το κείμενο της παραίτησης.

Με σαρκαστικό ύφος σχολιάζει την παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας ο βουλευτής Ν.Δ. Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης, σε σχετική ανακοίνωση του: «Οφείλουμε δημόσια ν’ αναγνωρίσουμε την τεράστια συμβολή αλλά και τη μεγάλη αρνητική προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στα θέματα Υγείας του Νομού και ταυτοχρόνως να τους «ευχαριστήσουμε» για την παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου, που κατέβαλε ομολογουμένως κάθε προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, μη υποκύπτοντας και μη ενδίδοντας  στις εν πολλοίς αφόρητες πιέσεις του καθεστώτος.

Μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ (131/15-03-2019) και της εν αυτή απόφασης παραίτησης ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ως οφείλει άλλωστε το καθεστώς, επιτέλους να διορίσει ένα πιστό μέλος της οικογένειας, προκειμένου να διαπρέψει, όπως και σε όλα τ’ άλλα ζωτικής σημασίας για τον τόπο ζητήματα και για το ζήτημα της υγείας.

Περαστικά μας».

 

Και ο Καβαλιώτης Φιλιππίδης υπέβαλλε παραίτηση

Την επιστολή παραίτησής του απέστειλε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής “Σισμανόγλειο” Γιώργος Φιλιππίδης, και Καβαλιώτης την καταγωγή, την Δευτέρα 18/3.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή 15/3 σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, διοίκηση και εργαζόμενοι ανακοίνωσαν από κοινού ότι εναντιώνονται στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης για το ότι φορτώνει με εισαγγελικές παραγγελίες φιλοξενίας ανηλίκων τους εργαζομένους, παρότι το Σισμανόγλειο δεν είναι καθ’ ύλη αρμόδιο και με κίνδυνο να ασθενήσουν παιδιά.

Για να ανταποκριθούν στις εισαγγελικές παραγγελίες, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους τους εργαζομένους, κόβονται ρεπό και έχουν βάλει χρήματα από την τσέπη τους. Αντιδρώντας στην Εισαγγελέα, ο διοικητής απέστειλε χθες την παραίτησή του. Η κίνησή του καθαυτή δεν σημαίνει και παύση καθηκόντων, καθώς πρέπει να γίνει δεκτή η παραίτηση από το υπουργείο Υγείας.

Όπως κι αν έχει ο κος Φιλιππίδης, τα τελευταία δύο χρόνια περίπου που είναι διοικητής στο Σισμανόγλειο, έχει συνδέσει το όνομά του με την αναβάθμιση του Σισμανογλείου, την εξωστρέφειά του και κυρίως με το έργο του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, το οποίο θα κατασκευαστεί με δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑