Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 26th, 2019 | by fileto

0

Τελικά που το πάει ο Μακάριος Λαζαρίδης;

ΜΑΛΩΝΕΙ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΤΙΟ…

Τελικά ο Μακάριος Λαζαρίδης, υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Καβάλας, και πήγε στις Κρηνίδες και είχε συνάντηση με τους αντιρρησίες που θέλουν την απόσχιση του πρώην Δήμου Φιλίππων από τον Δήμο Καβάλας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του έγκριτου δημοσιογράφου Μιχάλη Κουμρίδη, η συνάντηση μεταξύ του Μακάριου Λαζαρίδη και των προέδρων των τοπικών συμβουλίων της δημοτικής ενότητας Φιλίππων Καβάλας μπορεί να ματαιώθηκε (είχε οριστεί να γίνει στο πρώην δημαρχείο Φιλίππων), αλλά ο ίδιος επισκέφθηκε τις Κρηνίδες και αντάλλαξε απόψεις για θέματα που αφορούν κυρίως την ευρύτερη περιοχή των Φιλίππων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αρχική προγραμματισμένη συνάντηση στο πρώην δημαρχείο Φιλίππων στις Κρηνίδες, είχε ως βασικό θέμα την ενημέρωση του Μακάριου Λαζαρίδη για το αίτημα αρκετών προέδρων που αφορούσε την επανασύσταση του πρώην Δήμου Φιλίππων.

Η απόφαση του σύμβουλου επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και υποψηφίου βουλευτή Μακάριου Λαζαρίδη να έρθει και ν’ ακούσει αυτούς που επιθυμούν να θέσουν ως αίτημα την επανασύσταση του δήμου Φιλίππων, στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου, φαίνεται ότι προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση αυτής της συνάντησης με τους προέδρους, μετά από αρκετές πιέσεις και αρκετό παρασκήνιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας.(αρκετά τηλέφωνα έγιναν σε τοπικούς πολιτικούς παράγοντες για να ματαιωθεί αυτή η συνάντηση και η συζήτηση για την επανασύσταση του πρώην δήμου Φιλίππων).

Ωστόσο, όπως αναφέραμε, η επίσκεψη του Μακάριου Λαζαρίδη στις Κρηνίδες, πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα αλλά σε άλλο σημείο (σε καφετέρια στο κέντρο των Κρηνίδων).

 

Ήρθα να σας ακούσω είπε…

Στην αρχή της ομιλίας του, παρουσία πολιτών και συνεργατών του, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να έρθει στην περιοχή όχι για να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει αλλά για ν’ ακούσει τους πολίτες.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τους προέδρους που τελικά δεν έγινε, είπε ότι ο ίδιος ζήτησε να έρθει σε συνάντηση μαζί τους για ν’ ακούσει τις θέσεις τους.

Μεταξύ άλλων ο Μακάριος Λαζαρίδης ανέφερε τα εξής:

« Η συνάντηση τελικά δεν έγινε για κάποιο λόγο που δεν θέλω ν’ αναφέρω αυτή τη στιγμή.

Κάποιοι νομίζουν ότι αποφεύγοντας τέτοιες συναντήσεις αποφεύγονται τα προβλήματα και κρύβονται κάτω από το χαλί. Δεν είμαι ούτε υπέρ, ούτε κατά μια επανασύστασης  αλλά πρέπει ν’ ακούμε τους πολίτες. Η καρδιά της πολιτιστικής Καβάλας χτυπάει στους Φιλίππους»

Από την  συγκεκριμένη συνάντηση έλειπαν οι περισσότεροι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων ενώ αρχικά το λόγο πήρε ο Αναστάσιος Σαββίδης ο οποίος είπε ότι μιλά  ως μέλος της ιστοσελίδας:  protovouliafilippon.blogspot.com, ο οποίος ζήτησε την επανασύσταση του πρώην δήμου Φιλίππων, αναλύοντας τα επιχειρήματα που υπάρχουν και τα οποία όπως είπε αποδεικνύουν ότι  έγινε ένα μεγάλο λάθος το οποίο πρέπει να διορθωθεί.

Αναφερόμενος και στο όνομα, είπε ότι είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τέσσερις ονομασίες δήμων (πόλεων) σε όλο τον κόσμο  με το όνομα  Φίλιπποι αλλά ούτε μία στην Ελλάδα.

Αναφορά επίσης έγινε στο γεγονός ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλοί δήμοι, οι οποίοι παρέμειναν αυτόνομοι και έχουν λιγότερο πληθυσμό από τον πρώην δήμο Φιλίππων.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης επανέλαβε ότι δεν βρίσκεται στην περιοχή για να πει «ναι ή όχι» αλλά για ν’ ακούσει τις θέσεις της κοινωνίας μέσα από τους πολίτες. Αναφερόμενος στις συνενώσεις που έγιναν είπε ότι οι δήμοι πλέον δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα που είχαν παλαιότερα. Ως παράδειγμα έφερε τον συνενωμένο δήμο Καβάλας  ο οποίος όπως είπε έχει τα ίδια τακτικά έσοδα που είχε μόνος του ο πρώην δήμος Φιλίππων. Ωστόσο, είναι ανοικτός σε κάθε συζήτηση που θα είναι προς όφελος των πολιτών.

 

Απειλούμαστε με εξαφάνιση είπε ο Πουρσαϊτίδης

Ο μοναδικός πρόεδρος τοπικού συμβουλίου που παραβρέθηκε στη συνάντηση ήταν ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης (Αμυγδαλεώνας) ο  οποίος είπε ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες οι κοινότητες απειλούνται  με «εξαφάνιση», εκφράζοντας  συγχρόνως και την αγανάκτηση του   για τη αδιαφορία που δείχνει η διοίκηση για τα χωριά.

Αναφορά για το πρόβλημα του νερού που υπάρχει εδώ και 15 χρόνια έγινε από κάτοικο του χωριού των Φιλίππων ενώ  τέθηκαν ερωτήσεις προς τον Μακάριο Λαζαρίδη για θέματα που αφορούν τις προτεραιότητες που θέτει η Νέα Δημοκρατία στην περίπτωση που αναλάβει την εξουσία (θέματα ασφάλειας, ανάπτυξης κλπ)..

Ο Μακάριος Λαζαρίδης αναφέρθηκε σε θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης επαναλαμβάνοντας ότι η βασική του πρόθεση ήταν και είναι  ν’ ακούει τους πολίτες ενώ αναφερόμενος στη δήμαρχο Καβάλας είπε ότι «Η κα Τσανάκα έχει τ’ αυτιά και τις πόρτες ανοιχτές».

Σε ερώτηση πολίτη που όπως είπε ανήκει στην Νέα Δημοκρατία και αφορούσε τον «εμφύλιο»  που υπάρχει μεταξύ του Μέτιου και του Τοψίδη, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Χρήστου Μέτιου για την Περιφέρεια ΑΜΘ λέγοντας ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείς ένα κόμμα για να συγκεντρώνεις ψήφους υπέρ σου και στη συνέχεια να μην δέχεσαι την επιλογή του.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑