Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 3rd, 2019 | by fileto

0

Παραδέχονται την ήττα τους Σιμιτσής και Καραγιώργης;

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με τον Κωστή Σιμιτσή και την επικοινωνιακή τακτική του, καθώς στο πρώτο δελτίο Τύπου του παραδέχεται την ήττα του, ενώ σε ένα δεύτερο παραδέχεται ότι θα συνεργαστεί με τον Κώστα Κατσιμίγα, μια και ο επιτελικός του ρόλος όπως λέει είναι απαραίτητος.

Η ήττα την οποία παραδέχεται ο Κωστής Σιμιτσής, ως υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ εκπορεύεται από το γεγονός ότι στην αρχή του δελτίου του, αναφέρει ότι οι δύο υποψήφιοι Χριστόδουλος Τοψίδης και Χρήστος Μέτιος θα συνεργαστούν μετά την δεύτερη Κυριακή και όχι μόνο αυτό, τονίζει ότι το όλο σκηνικό είναι στημένο και προαναγγέλλει την συμπόρευσή τους.

Στηρίζει δε αυτή τη σοφιστεία του που τελικά είναι προφανώς και πεποίθησή του από το γεγονός όπως λέει ο ίδιος «μόλις την περασμένη Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός του να στηρίξουν στις Περιφέρειες και όσους πήραν το «χρίσμα» και εκείνους που «πρόσκεινται» στη ΝΔ», ενώ υπογραμμίζει ότι και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θράκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνάντησε και τον κ. Μέτιο και τον κ. Τοψίδη, καθώς και ανθρώπους των δύο ψηφοδελτίων, σα να μη συμβαίνει τίποτα».

Άρα τι μπορεί να προσδοκά ο Κωστής Σιμιτσής με την στήριξη του ΚΙΝΑΛ από μια αξιοπρεπή ήττα;

Στοπ χθεσινό δελτίο Τύπου ο Κωστής κάνει ένα βήμα παραπάνω και τονίζει ότι: «Θα πρέπει να συνεξετάσει ο κόσμος και την προσωπικότητα των υποψηφίων», σε αυτό συμφωνούμε κι εμείς.

Κι άντε στην Καβάλα ξέρουν ποιος είναι ο ίδιος και τι έχει κάνει στις δύο θητείες του ως δήμαρχος, στις άλλες ΠΕ της περιφέρειας αλήθεια το γνωρίζουν;

Ο πρώην δήμαρχος Καβάλας φαίνεται να μην γνωρίζει διόλου από περιφερειακές εκλογές μια αναφέρει ότι «ενάντια στην κομματικοποίηση πρέπει να προταχθεί μια πολυσυλλεκτική συνεργασία στη διοίκηση της Περιφέρειας και χαρακτήρισε «κομβικό» το ρόλο που πρέπει να παίξει ο περιφερειάρχης για τη συνεργασία μεταξύ των δημάρχων και τις συναινέσεις που πρέπει να υπάρξουν, ώστε να είναι αποτελεσματική η αυτοδιοίκηση».

Με άλλα λόγια επιλέγει ο κύριος Σιμιτσής τον δεύτερο ρόλο μια και παραδέχεται ουσιαστικά ότι είναι μια επιλογή για συνεργασία.

 

Ύπουλο χτύπημα στον Κατσιμίγα!

Τέλος χαρακτηρίζει και υποβαθμίζει το δεξί χέρι του Άρη Γιαννακίδη, τον Κώστα Κατσιμίγα ως «καλό τεχνοκράτη» και εκτιμά ότι ο ρόλος του θα είναι «επιβοηθητικός για την Περιφέρεια ως συνεργάτης της διοίκησης που θα εκλεγεί». ΄

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κομμάτι του δελτίου του που αναφέρει ότι: «τα στελέχη των δύο παρατάξεων που διοίκησαν τα τελευταία χρόνια της περιφέρειας «δεν έχουν αποδείξει κάτι θετικό, αντίθετα μάς έχουν παρουσιάσει πάρα πολλά δείγματα ανεπάρκειας. Δεν αναφέρομαι στον κ. Τοψίδη που δεν έχουμε δοκιμάσει σε κανένα κλάδο της δημόσιας διοίκησης αλλά στα στελέχη του (…) Ξέρω πολύ καλά τι δεν έχει γίνει στην Καβάλα, τι δεν έχει γίνει στην Ξάνθη… δεν είναι προσωπικές αιχμές αυτά, είναι πολιτικές αιχμές κατά των κ. Ζαγναφέρη στην Ξάνθη, Πατακάκη στη Δράμα, Μαρκόπουλου και Ιωσηφίδη στην Καβάλα, που δεν έχουν παρουσιάσει το παραμικρό», πραγματικά δείχνει μια πολιτική μικροψυχία και έναν ναπολεοντισμό που δεν τον τιμά καθόλου.

 

Και οι αδέσμευτοι ΑΝΕΛ έχουν την ίδια άποψη

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και ο συνδυασμός «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση” με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Ανδρέα Καραγιώργη, που αναφέρει σε δήλωσή του ότι “Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης ξεκαθάρισαν πως όποιον κι αν ψηφίσουν οι πολίτες, είτε τον εκλεκτό του Κυριάκου, δηλαδή τον Χρήστο Μέτιο, είτε τον κουμπάρο του Νικήτα Κακλαμάνη, δηλαδή τον Χριστόδουλο Τοψίδη, στην ουσία ψηφίζουν αυτό που θέλουν εκείνοι”. Ο κ. Καραγιώργης κάνει λόγο για “στημένο κόλπο”, με το οποίο, όπως αναφέρει, “περιμένουν να βάλουν τις ψήφους στην τσέπη τους”.

Με άλλα λόγια το παιχνίδι έχει κριθεί κατά την άποψη του κυρίου Καραγιώργη!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑