Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 11th, 2019 | by fileto

0

Στην πεσμένη γέφυρα ο Τοψίδης προκαλεί Μέτιο

Αμ’ έπος αμ’ έργον κύριε Μέτιο!

56702168_2132463070202104_7000596134687145984_n

Στην πεσμένη γέφυρα του Κομψάτου βρέθηκε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», Χριστόδουλος Τοψίδης, από όπου και αναφέρει: «10 Σεπτεμβρίου 2017: Η γέφυρα στην Ε.Ο Κομοτηνής – Ιάσμου Ξάνθης, στον ποταμό Κομψάτο, κατέρρευσε (λίγα χρόνια από την κατασκευή της).

11 Απριλίου 2019: Δεκαεννέα μήνες και μία ημέρα μετά την κατάρρευση της γέφυρας που συνδέει την Κομοτηνή με τον Ίασμο, όλα είναι σαν να μη πέρασε μια μέρα.

Οι ευθύνες της απραξίας έχουν ονοματεπώνυμο και είναι αυτοί που διεκδικούν τη ψήφο των πολιτών της Περιφέρειας.

«Αμ’ έπος αμ’ έργον κύριοι……»

 

Η Αποκεντρωμένη γύρισε πίσω την απευθείας ανάθεση μελέτης από Μέτιο!

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός που βρέθηκε στη Ροδόπη και ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Χρόνος, Διονύση Βοργιά για το θέμα της γέφυρας ήταν κατατοπιστικός: “Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στη νομοθεσία που δυσκολεύουν την συνεργασία (ΤΕΕ – ΟΤΑ), παρότι το ΤΕΕ είναι τεχνικός σύμβουλος του κράτους, γιατί ευρίσκονται προβλήματα τυπικά αναφορικά με τη νομιμότητα ή μη τις συνεργασίας και τελικά δεν μπορεί να προχωρήσει”. Γι’ αυτό και ζητάει μερική τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε τέτοια ζητήματα να μην κολλούν στην γραφειοκρατία.

Θυμίζουμε ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ με απευθείας ανάθεσή της, ζήτησε από το ΤΕΕ Θράκης να συντάξει μελέτης διερεύνησης αιτιών πτώσης και αποκατάστασης της γέφυρας Κομψάτου.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης θεώρησε μη νόμιμη την απευθείας ανάθεση, παρά το κατεπείγον του ζητήματος, και ζήτησε …διαγωνιστικές διαδικασίες! Έτσι, πλέον τόσο καιρό μετά, προχωράει η μελέτη αλλά μόνο για την αποκατάσταση εν όλω ή εν μέρει της υπάρχουσας υποδομής. Όσο για την διερεύνηση των αιτιών πτώσης, αυτή προχωράει μόνο κατά την ανακριτική διαδικασία, όχι δηλαδή δημόσια. Πάντως, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης βεβαιώνει ότι η γέφυρα Κομψάτου δεν πρόκειται για ένα “ορφανό” έργο. Την ίδια ώρα, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρ. Μέτιος βεβαιώνει ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουν προχωρήσει διαδικασίες προς την κατασκευή γέφυρας. Όλα αυτά θα φανούν τους επόμενους μήνες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑