Εκδηλώσεις

Published on April 13th, 2019 | by fileto

0

Θα βουλιάξει το Αμφιθέατρο για τον Χρύσανθο!

«Παρών» για τον Χρύσανθο Θεοδωρίδη, το «αηδόνι» των Ποντίων ή τον (σκέτο) Χρύσανθο όσων τον αγάπησαν μέσα από τις δουλειές του Χριστόδουλου Χάλαρη, θα δηλώσουν την ερχόμενη Τετάρτη σπουδαίοι Πόντιοι, οι οποίοι απάντησαν θετικά στην πρόσκληση της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας για μια μεγάλη εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 14 ετών από το θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη.

«Εις μνήμην Χρύσανθου Θεοδωρίδη» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 19:30 στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου (ΠΕ Καβάλας).

Η αδερφή του αξέχαστου Χρύσανθου, Ολυμπία Νικολαΐδου, θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς που επιμελείται και θα παρουσιάσει ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης. Στο ρόλο του αφηγητή ο Τάκης Βαμβακίδης.

Για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου εκφραστή της ποντιακής ψυχής θα μιλήσουν: ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, ο καθηγητής Ιατρικής Παναγιώτης Σελβιαρίδης, ο αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Ηλίας Πετρόπουλος, ο αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Σάββας Μαυρίδης, ο λυράρης Δημήτρης Πιπερίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Ποζίδης, και ο παλαίμαχος χορευτής Πλούταρχος Κανετίδης.

Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να μην έχει μουσικό μέρος. Έτσι ο Χρύσανθος κατάφερε να… συγκεντρώσει μερικούς από τους κορυφαίους της ποντιακής μουσικής, και συγκεκριμένα τους: Παναγιώτη Ασλανίδη, Αχιλλέα Βασιλειάδη, Γιάννη Γκόσιο, Γιώργο Δημαρίδη, Παναγιώτη Θεοδωρίδη, Μιχάλη Καλιοντζίδη, Γιάννη Κουρτίδη, Στάθη Νικολαΐδη, Πόλιο Παπαγιαννίδη, Αλέξη Παρχαρίδη, Τάσο Παυλίδη, Δημήτρη Πιπερίδη, Κώστα Σιαμίδη, Χρήστο Τσενεκίδη και Ιωακείμ Λεμονίδη.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και η χορωδία της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας και παλαίμαχοι χορευτές. Λύρα θα παίξει και ο Παναγιώτης Κοργιανίδης, στο νταούλι οι Τάσος Κεκρίδης και Νίκος Ουζούνης.

Είσοδος Ελεύθερη. Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑