Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 16th, 2019 | by fileto

0

Μετά από 1,5 χρόνο έπιασαν τους διαρρήκτες

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, κλοπή χρηματοκιβωτίου και 2 κυνηγετικών όπλων από επιχείρηση στη Χωριστή Δράμας, που διαπράχθηκε την 11-12-2017.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 43, 35, 27 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία , διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

Συνελήφθησαν την 11-4-2019 το μεσημέρι, σε οικισμούς της Ξάνθης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 27 και 43 ετών, καθώς και ένας 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι παραπάνω τέσσερις δράστες, ηλικίας 43, 35, 27 και 22 ετών, βραδινές ώρες της 11-12-2017, διέρρηξαν τις εγκαταστάσεις επιχείρησης στη Χωριστή Δράμας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, δύο κυνηγετικές καραμπίνες και ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των δραστών της κλοπής, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν οι δύο από αυτούς, ηλικίας 27 και 43 ετών, καθόσον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Στην οικία του 27χρονου, 1 πιστόλι, 15 φυσίγγια, 1 μεταλλική ράβδος (γκλοπ)
  • Στην οικία του 43χρονου, 1 κυνηγετικό όπλο με κομμένη κάνη και 123 κυνηγετικά φυσίγγια

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 51χρονου, πατέρα του 27χρονου δράστη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 3 πιστόλια κρότου, 1 υποπολυβόλο κρότου και 24 φυσίγγια κρότου.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε επίσης πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑