Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 26th, 2019 | by fileto

0

Τι εννοεί ο Αγγελόπουλος για το γραφείο στις Βρυξέλλες;

Βρέθηκε στην περιοχή μας ο πάλαι ποτέ διορισμένος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Μιχάλης Αγγελόπουλος και αναφέρθηκε μια και είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα επιτεύγματά του …όταν ήτο περιφερειάρχης.

Σε μάζωξη φίλων του που διοργάνωσε στη Λέσχη Κομοτηναίων ο κ. Αγγελόπουλος δεν έκρυψε την χαρά του για την επιστροφή σε γνώριμα μέρη καθώς έχει διατελέσει  διορισμένος Περιφερειάρχης στην  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μάλιστα δήλωσε έμφορτος συναισθημάτων που βρέθηκε εν νέου στην Κομοτηνή, χαρακτηρίζοντας την περιοχή  «αποθετήριο ιστορίας, πολιτισμού και περιβάλλοντος».

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μπορεί να πρωτοστατήσει στα μείζονα θέματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, η οποία διακατέχεται από σύνδρομα ανεπάρκειας και φόβου είτε εξαιτίας του μεταναστευτικού είτε εξαιτίας της γενικής πορείας.

«Η αναβάθμιση και η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στα ευρωπαϊκά δρώμενα μπορούν να αποτελέσουν το ¨ανάχωμα¨ στην απόπειρα διάλυσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, το οποίο ήταν εγχείρημα ειρήνης» επισήμανε επί του θέματος ο κ. Αγγελόπουλος.

Καρφί στον χρισμένο νεοδημοκράτη Μέτιο;

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γραφείο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τα οποίο παραμένει κλειστό που ήταν ένα από τα ακατανόητα επιτεύγματά του, όταν ήτο περιφερειάρχης.

«Τότε είχα πάρει την εντολή από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό, που τώρα είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας  ώστε να δημιουργήσουμε μία εγκατάσταση για όλες τις περιφέρειες στις Βρυξέλλες» (!), αποκάλυψε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε πως από  αυτό το πρόγραμμα κατέληξε να δημιουργηθεί μόνο το πιλοτικό γραφείο της ΠΑΜΘ, που είναι στο κεντρικό γραφείο των Βρυξελλών και πάντα προβάλλει ακόμα και κλειστό τι σημαίνει Ελλάδα, Θράκη και Ανατολική Μακεδονία.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να προτείνει έναν πρακτικό τρόπο επαναλειτουργίας με την σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, όπως για παράδειγμα των φοιτητών που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.

«Οι φοιτητές μπορούν να αποτελέσουν στελέχη στο γραφείο της ΠΑΜΘ και να χορηγείται ένα πιστοποιητικό επάρκειας, γνώσης και υποστήριξης του γραφείου της ΠΑΜΘ» πρότεινε ο κ. Αγγελόπουλος.

Με άλλα λόγια στηλίτευσε που το γραφείο είναι κλειστό και φυσικά το ότι είναι κλειστό φταίει η περιφερειακή αρχή που δεν είναι άλλη από τον Χρήστο Μέτιο τον χρισμένο περιφερειάρχη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό έπρεπε κύριε Αγγελόπουλε να το αποσιωπήσετε …οπωσδήποτε και να μην το αναφέρετε καθόλου!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑