Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 27th, 2019 | by fileto

0

Τα παπαγαλάκια σταμάτησαν στη Νυμφαία

Τελωνειακοί στη Νυµφαία βρήκαν τα πουλιά σε αυτοκίνητό νεαρού και του επέβαλαν πρόστιµο, καθώς θεωρήθηκε ως φορτίο υψηλού κινδύνου για τη µετάδοση της γρίπης των πτηνών

Για βουλγαρικά αµνοερίφια έψαχναν οι τελωνειακοί της Ροδόπης και έπεσαν πάνω σε… 170 πολύχρωµα παπαγαλάκια. Τα πουλιά έφερε παράνοµα στην Ελλάδα ένας νεαρός από την Καβάλα, ο οποίος και τα επέστρεψε µε δάκρυα στα µάτια. Οι τελωνειακοί βρήκαν τα παπαγαλάκια σε έρευνα που έκαναν στο αυτοκίνητό του στον µεθοριακό σταθµό της Νυµφαίας. Ο νεαρός, που δήλωσε «τρελαµένος µε τα παπαγαλάκια», δεν έφερε µαζί του παραστατικά, ούτε πιστοποιητικά υγείας, και έτσι όχι µόνο του επιβλήθηκε πρόστιµο 3.000 ευρώ, το οποίο και πλήρωσε, αλλά υποχρεώθηκε να τα επαναπροωθήσει.

Ο ίδιος µαζί µε τον πατέρα του επέστρεψε στη Βουλγαρία και παρουσία τελωνειακών της γειτονικής χώρας παρέδωσε τα πουλιά σε έναν φίλο του.

«Ο νεαρός είχε σε κλουβιά 150 παπαγάλους budgie, 15 παπαγάλους coktatiel, 10 πιτσιλωτούς σπίνους και ένα πτηνό πλατύκερο. Τα πτηνά αυτά περιλαµβάνονται στα είδη άγριας πανίδας και αυτοφυούς χλωρίδας και επειδή δεν έφεραν τα προβλεπόµενα υγειονοµικά πιστοποιητικά, αντιµετωπίστηκαν ως φορτίο πολύ υψηλού κινδύνου για τη µετάδοση της γρίπης των πτηνών.

Ετσι, σε συνεργασία µε τις άλλες Αρχές, όπως την Εισαγγελία και τη ∆ιεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής, αποφασίστηκε η άµεση επαναπροώθησή τους στη χώρα απ’ όπου εισήχθησαν» δήλωσε στο «Εθνος» ο προϊστάµενος του τελωνείου Κοµοτηνής, Ευάγγελος Αντωνιάδης.

Οι έλεγχοι στο τελωνείο του διασυνοριακού σταθµού Μακάζας-Νυµφαίας στη Ροδόπη είναι εντατικοί αυτό το διάστηµα, παρά τα σοβαρά προβλήµατα που αντιµετωπίζουν οι τελωνειακοί, που δεν έχουν ούτε καν κουβούκλιο και κάνουν υπηρεσίες µέσα στα αυτοκίνητά τους.

(Πηγή Έθνος )


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑