Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 5th, 2019 | by fileto

0

Θερμή χειραψία Μητσοτάκη με Τοψίδη!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κλειστό της Καλαμίτσας στην Καβάλα.

Ο χώρος γέμισε από όλες τις ηλικίες νεοδημοκρατών, αλλά μελανό σημείο αποτέλεσε και πάλι η προσπάθεια ορισμένων να εκμεταλλευθούν την περίπτωση και να μοιράζουν φυλλάδια του Μακάριου Λαζαρίδη στην είσοδο, αλλά και προσκλήσεις του Χρήστου Μέτιου για εκδήλωσή του που θα γίνει την Τετάρτη στον Γαλαξία!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι έφτασε στις 7:10 στο Κλειστό στο οποίο υπήρχαν χαλαρά και συνήθη μέτρα ασφαλείας.

Στην είσοδο έκανε μια θερμή χειραψία τόσο με τον Χριστόδουλο Τοψίδη, όσο και με τον Θεόδωρο Μαρκόπουλο.

Μέσα στην αίθουσα στις πρώτες θέσεις η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, υποψήφιοι ευρωβουλευτές όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Μανώλης Μαυρομάτης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κ.α.

Ακόμη στις πρώτες θέσεις οι βουλευτές Νίκος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Κυριαζίδης και Αναστάσιος Δημοσχάκης, οι πρώην υπουργοί Γιώργος Καλαντζής και Αλέκος Κοντός, οι παλιοί βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Ντίνος Κλειτσιώτης, ο Δαιλάκης από την Δράμα κ.α.

Στην πρώτη σειρά κάθισε ο Φίλιππος Αναστασιάδης, ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο Γιώργος Γραμμένος, ο Μπάμπης Δράκος και ο Μανώλης Φραντζεσκάκης, ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης, ο Γιάννης Παναγιωτίδης, ο Βασίλης Λεμονίδης, ο Μάρκος Δέμπας, ενώ σε μια γωνιά στη δεξιά κερκίδα κάθισε ο Σάββας Μιχαηλίδης!

Εκεί ήταν ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, η Κατερίνα Ιωαννίδου, ο Δημήτρης Κλειτσιώτης και όλη η ομάδα των νεοδημοκρατών από Καβάλα, Δράμα και Ξάνθη του ανεξάρτητου υποψηφίου περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη!

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη κινήθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα και σε τρείς αναφορές που έκανε στον υποψήφιο περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τα χειροκροτήματα ήταν χλιαρά και «ξενέρωσαν» πολλούς από τους νεοδημοκράτες.

ΚΛΕΙΣΤΟ

Τα σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη από την Καβάλα

«Είμαστε το κόμμα της Ευρώπης που θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη που αλλάζει. Είμαστε μέρος του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού κόμματος, του ΕΛΚ, και είναι σημαντικό η Νέα Δημοκρατία να είναι ισχυρή μετά τις ευρωπαϊκές αποφάσεις» σημείωσε από την Καβάλα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των ευρωεκλογών.

«Εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει σύνορα και τα σύνορά της θα πρέπει να φυλάσσονται» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με θέματα ασφάλειας που ταλανίζουν την Ελλάδα ως ακρογονιαίο λίθο της ευρωπαϊκής οικογένειας. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαχειριστούμε σε μακροχρόνιο πλαίσιο το προσφυγικό ζήτημα που έχει δημιουργήσει νέα προβλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Θα πρέπει να είμαστε παρόντες στο τραπέζι των συζητήσεων» σχολίασε.

Για τα θέματα της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει χαμηλότερα πλεονάσματα προκειμένου να αναδειχθούν οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. «Ναι, κυρίες και κύριοι, δεν θα διστάσω να πάω στην Ευρώπη και να ζητήσω χαμηλότερα πλεονάσματα. Αυτή τη διεκδίκηση θα την κάνουμε πιο εύκολη γιατί θα δώσουμε τη μάχη στο πλαίσιο της Ευρωομάδας μας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» συμπλήρωσε ενώ, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ, είπε: «Είναι σύμμαχός μας στην προσπάθεια της Ελλάδας. Τον είπαν ανθέλληνα. Προτιμάτε να είναι σύμμαχος ή εχθρός μας;».

Σε ό,τι αφορά τον Παύλο Πολάκη, ο κ Μητσοτάκης επισήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι με την Ελλάδα των πολλών και όχι με την Ελλάδα των Πολάκηδων». Συμπλήρωσε δε, ότι η Χρυσή Αυγή παίρνει τη δύναμή της από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα 42 πρόσωπα του ευρωψηφοδελτίου και, όπως είπε, συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση και «συνενώνει πολιτικές και κοινωνικές διαδρομές». Επισήμανε δε, ότι οι άνθρωποι που μετέχουν του ψηφοδελτίου, είναι άνθρωποι της κοινωνίας. «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: την αξιοπιστία και την ποιότητα», κατέληξε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑