Τοπικές ΑΜ-Θ Μάκης Παπαδόπουλος [10] (1)

Published on May 16th, 2019 | by fileto

0

Η Τσανάκα είναι παρελθόν, πρέπει όλοι να δούμε το αύριο…χωρίς υποκρισία

Μια ακόμα πρόταση για την κεντρική πλατεία της Καβάλας παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο ευρύ κοινό των δημοτών, αυτή τη φορά όμως από τη δημοτική παράταξη “Ο Τόπος της Ζωής μας” του Μάκη Παπαδόπουλου.

Η παρουσίαση έγινε σε συνέντευξη τύπου, στην οποία χαρακτήρισε τις προεκλογικές κινήσεις της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα ως υποκρισία και με λήψη αποφάσεων “χωρίς τη συναίνεση κανενός”.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε αναφορά τόσο στην υποστολή της Γαλάζιας Σημαίας από την παραλία της Καλαμίτσας όσο και σε μια σειρά άλλων παρεμβάσεων που δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν στο δήμο άπαξ και εκλεγεί ως δήμαρχος Καβάλας.

Το κείμενο της συνέντευξης τύπου έχει ως εξής:

Ενώ οι δημοτικές παρατάξεις έχουν παρουσιάσει το σχέδιό τους για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, και επίσης είμαστε 10 μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, η κ. Τσανάκα δεσμεύει την επόμενη διοίκηση του Δήμου να κάνει εργασίες ανάπλασης στην κεντρική πλατεία και “πετάει χρήματα” (300.000 ευρώ περίπου!) σε μία ανάπλαση που θα ξανα-αλλάξει!

Η απόφαση αυτή αποτελεί προσβολή για τις δημοτικές παρατάξεις και πλήγμα για τη συνεννόηση που απαιτεί η μεταρρύθμιση του “Κλεισθένη”. Η κ. Τσανάκα για άλλη μια φορά δείχνει το “διπλό της πρόσωπο”: από μπροστά είναι υπέρ της συνεννόησης και από πίσω επιβάλλει τις δικές αποφάσεις, χωρίς τη συναίνεση κανενός. Αυτό λέγεται ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Πρόταση ανάπλασης κεντρικής πλατείας [1.1] (1) Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Πρόταση ανάπλασης κεντρικής πλατείας [2.1] (1) - Αντιγραφή Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Πρόταση ανάπλασης κεντρικής πλατείας [3.1] (1) - ΑντιγραφήΗ πρόταση που παρουσιάζουμε σήμερα στη συνέντευξη τύπου (και για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και γενικότερα του κέντρου της πόλης) περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου περιπάτου από την οδό Κουντουριώτου μέχρι τον Δημοτικό Κήπο:

  • με πεζοδρόμηση των παράπλευρων της πλατείας οδών Δοϊράνης και Ίωνος Δραγούμη
  • με υπογειοποίηση της οδικής σύνδεσης της οδού Ομόνοιας με την οδό Βενιζέλου κάτω από την κεντρική πλατεία
  • με δημιουργία διώροφου χώρου στάθμευσης 550 θέσεων κάτω από την κεντρική πλατεία
  • με πλήρη ανάπλαση της πλατείας (με βασικά στοιχεία το πράσινο με χαμηλή βλάστηση, νερό, δομικά υλικά και φωτιστικά σώματα φιλικά προς το περιβάλλον).

Η πρότασή μας στοχεύει σε ένα έργο πνοής και αναπτυξιακής προοπτικής, καθώς αποσυμφορίζει την κίνηση και την στάθμευση στο κέντρο της πόλης και δημιουργεί ωφέλειες τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και βιοκλιματικής παρέμβασης.

Την ίδια στιγμή, η ακτή της Καλαμίτσας βρίσκεται σε κατάσταση εγκατάλειψης και παρακμής. Κατεστραμμένες καμπίνες, σπασμένα κάγκελα, σκουριασμένοι πάγκοι, βρωμιά και σκουπίδια στην άμμο, όλα αυτά ντροπιάζουν και δυσφημίζουν την εικόνα της τουριστικής Καβάλας σε μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες μέσα στην πόλη. Αποτέλεσμα αυτής της εγκατάλειψης είναι η απώλεια της Γαλάζιας Σημαίας…

Δυστυχώς, μετά από την πτώση της γέφυρας έχουμε την υποστολή της Γαλάζιας Σημαίας της Καλαμίτσας…

Η κ. Τσανάκα αγνοεί ότι η πιο ουσιαστική αρμοδιότητα του Δημάρχου είναι η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών μας.

Ποιος χάνει από τα «πεταμένα» χρήματα της κεντρικής πλατείας, αλλά και από τη γκρεμισμένη γέφυρα και τη διαλυμένη παραλία της Καλαμίτσας; Οι δημότες!».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑