Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 20th, 2019 | by fileto

0

Ο Τοψίδης δείχνει να κόβει πρώτος το νήμα…

Σύμφωνα με αναλυτές «σε «γαλάζιο εµφύλιο» µε πολύ παρασκήνιο εξελίσσεται η κόντρα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς ο νυν περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος, µε την επίσημη στήριξη της Ν∆, έχει απέναντί του τον πρόεδρο του Επιµελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη.

Σύµφωνα µε την επικρατέστερη εκτίμηση, οι δυο τους είναι το πιθανότερο να «κονταροχτυπηθούν» στον δεύτερο γύρο σε µια µάχη µέχρι τέλους.

Ωστόσο, κάποιοι δεν αποκλείουν την περίπτωση να µπει «σφήνα» ανάµεσά τους Κώστας Κατσιµίγας, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, και να περάσει εκείνος στον δεύτερο γύρο µε έναν από τους δύο «γαλάζιους».

1-12_0 Simitsis-Kostis-7 ΜΕΤΙΟΣ-ΤΟΨΙΔΗΣΑστάθµητος παράγοντας, στον οποίο βασίζεται αυτό το ενδεχόµενο, είναι η µουσουλµανική µειονότητα, οι τάσεις της οποίας είναι δύσκολο να µετρηθούν πριν από την κάλπη, και στην οποία θεωρείται πως έχει ισχυρά ερείσµατα ο κ. Κατσιµίγας.

Ο νυν περιφερειάρχης, που ανέλαβε τη θέση µετά τον θάνατο του εκλεγµένου Γιώργου Παυλίδη, φαίνεται να υπερτερεί κυρίως σε Ροδόπη, Ξάνθη και ∆ράµα. Αντίθετα, ο «αντάρτης» Χ. Τοψίδης είναι ιδιαίτερα ισχυρός στην έδρα του, τον Έβρο, και στον νοµό Καβάλας.

Τον δικό του αγώνα για την έκπληξη και ενδεχόμενη επιβίωσή του δίνει και ο υποψήφιος µε τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, πρώην δήµαρχος Καβάλας Κωστής Σιµιτσής».

Αυτά λένε οι αναλυτές!

 

Τι συζητούν στα καφέ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Αμηχανία και θολό τοπίο επικρατεί στην παράταξη Μέτιου καθώς το τελευταίο διάστημα και με την αλλαγή πλεύσης του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη, αλλά λόγω δημοσκοπήσεων να ρίξει το βάρος σε Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη, μια και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να γυρίζει το παιχνίδι των Ευρωεκλογών, έχει απογοητεύσει τους υποψηφίους του νυν περιφερειάρχη.

Η πλευρά του Χριστόδουλου Τοψίδη, εμφανίζει μια σφριγηλότητα με τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους να κάνουν σκούπα πόλεις και χωριά αναζητώντας και την τελευταία πιθανή ψήφο.

Οι Νομοί Έβρου και Καβάλας είναι τα δυνατά χαρτιά του Χριστόδουλου Τοψίδη, η Δράμα αν και νομός με κομματική υποταγή, του δίνει ικανοποιητικά ποσοστά, ενώ Ξάνθη και Ροδόπη μοιράζεται ανάμεσα στους τρείς υποψηφίους με την μειονότητα να έχει τριχοτομηθεί σε Τοψίδη, Μέτιο και Κατσιμίγα, αλλά να δίνει και στον Κωστή Σιμιτσή ένα καλό ποσοστό.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑