Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 23rd, 2019 | by fileto

0

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΜΙΓΑΣ: απαντήσεις στις προκλήσεις της εποχής μας!

Κώστας Κατσιμίγας: Μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις στις προκλήσεις της εποχής μας!

Βέβαιος ότι οι άνθρωποι που συγκροτούν την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία μπορούν να δώσουν απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, εμφανίστηκε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Μαΐου, στην Κομοτηνή.

Παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κύτταρου ήταν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, οι Βουλευτές Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, ο Βουλευτής Έβρου, Δημήτρης Ρίζος, ο Βουλευτής Ξάνθης, Γρηγόρης Στογιαννίδης, ο πρώην Βουλευτής Ροδόπης, Γκαλήπ Γκαλήπ, και ο πρώην Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Άρης Γιαννακίδης, ενώ μήνυμα συμπαράστασης και ευχές απέστειλε η πρώην Βουλευτής Ροδόπης, Χρύσα Μανωλιά, η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό.

Η παράταξη της οποίας ηγείται ο κ. Κατσιμίγας συγκροτείται από 79 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, 35 γυναίκες και 44 άνδρες. Όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο στόχος του δεν ήταν απλώς να συμπληρώσει ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, αλλά να επιλέξει έναν – έναν τους ανθρώπους που θα προσέδιδαν σε αυτό ποιοτικά χαρακτηριστικά και σημειολογία.

Δήλωσε, λοιπόν, ικανοποιημένος για την κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου πολυσυλλεκτικού, με πρόσωπα από την όλη κοινωνική διαστρωμάτωση και από όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού τόξου, ενώ επιχειρώντας μία σύντομη αναδρομή στην προεκλογική περίοδο που πλέον πλησιάζει στο τέλος της, τόνισε ότι «δεν κάναμε μια προεκλογική εκστρατεία χολιγουντιανού χαρακτήρα, ούτε θορυβώδη, ούτε επίδειξης πλούτου, αλλά είχαμε τη δύναμη των ανθρώπων μας και τη δύναμη του λόγου μας».

Στη συνέχεια, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ παρουσίασε εν συντομία το πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, που περιλαμβάνει την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας, αποσκοπεί στην ισόρροπη ανάπτυξη σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και απαντά στις πρωτεύουσες ανάγκες των κατοίκων της.

9 (1)Εστιάζοντας στον πρωτογενή τομέα, έδωσε έμφαση στη βελτίωση των υποδομών άρδευσης, που θα αποφέρει μείωση του κόστους παραγωγής, στην εκπαίδευση των αγροτών για την εφαρμογή των πρακτικών της «έξυπνης» γεωργίας, καθώς και στη βιολογική κτηνοτροφία.

Για τον δευτερογενή τομέα, τόνισε την πρόθεση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας να ενισχύσει έμπρακτα τις μεταποιητικές μονάδες, ιδιαίτερα του αγροτοδιατροφικού τομέα, καθώς και τις καινοτόμες και σύγχρονης τεχνολογίας βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας.

Για την τουριστική ανάπτυξη, επανέλαβε την άποψη ότι δεν πρέπει να επενδύουμε αποκλειστικά στο μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», ενώ περιέγραψε μια σειρά από στοχευμένες δράσεις, που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά της Περιφέρειάς μας, για να αποφέρουν ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, 12 μήνες το χρόνο.

Το κύριο πλεονέκτημα της Περιφέρειας ΑΜΘ, το οποίο δε διαθέτει καμία άλλη περιοχή της πατρίδας μας, είναι η δεσπόζουσα γεωπολιτική θέση που κατέχει και το στοιχείο της διασυνοριακότητας. Πρώτιστο μέλημα της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας θα είναι η αξιοποίηση αυτού του πλεονεκτήματος, με όλα τα μέσα και σε όλους τους τομείς. Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κατσιμίγας αναφέρθηκε σε επιμέρους τομείς, δίνοντας έμφαση στον τουρισμό, στις μεταφορές, στα ενεργειακά δίκτυα κ.α., ενώ παρέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση του ρόλου της Περιφέρειάς μας. Ειδική μνεία έκανε, επίσης, στην ανάγκη να επιδείξουμε εξωστρέφεια ως κοινωνία, ώστε να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με τους γειτονικούς λαούς.

Καταληκτικά, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ έθεσε ως πρωτεύοντα στόχο να δημιουργηθούν, και με τις πολιτικές της περιφερειακής διοίκησης, οι κατάλληλες συνθήκες ώστε οι νέοι που έχουν φύγει στο εξωτερικό να επιστρέψουν στον τόπο τους και να συμβάλουν με τις γνώσεις τους στην ανάπτυξή του. Επισήμανε δε ότι είναι ανάγκη οι νέοι άνθρωποι να συμμετέχουν στα κοινά και στον δημόσιο βίο, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση και τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας περιλαμβάνει και υποψήφιους ηλικίας κάτω των 25 ετών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑