Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 11th, 2019 | by fileto

0

Μισόλογα Βίτσα για τσουνάμι προσφύγων στην Καβάλα!

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα ανέφερε ότι ψάχνει το νέο δήμαρχο (Θ. Μουριάδη), αλλά δεν το βρίσκει, γιατί δεν της απαντά στα τηλεφωνήματα της. Η κ. Τσανάκα επισήμανε ότι τον ψάχνει για να τον ενημερώσει ότι στο στρατόπεδο στο Περιγιάλι, χτίζονταν νέοι χώροι για την φιλοξενία 2.000 προσφύγων που θα έρθουν από την Μόρια της Λέσβου. Μάλιστα η δήμαρχος πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κύριος Σκορδάς την επισκέφτηκε για να την ενημερώσει ότι ετοιμάζουν πρόγραμμα για την φιλοξενία επιπλέον προσφύγων, σε άδεια σπίτια στην Καβάλα, με χρηματοδότηση της δαπάνης ενοικίασης από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος μίλησε για το θέμα στο Κόκκινο Καβάλας, κατέστησε σαφές ότι πρόκειται για ψέματα, συμπληρώνοντας ότι γίνονται εργασίες στη δομή της Καβάλας αλλά αυτές αφορούν την αποκατάσταση ζημιών λόγω της πολύχρονης χρήσης και μια μικρή επέκταση του δυναμικού της δομής. Θα γίνει δομή 800 θέσεων, από (περίπου) 500 που είναι σήμερα, οι οποίες (οι επιπλέον) θα αξιοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης, λόγω της αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά την πιθανή αύξηση προσφυγικού-μεταναστευτικού κύματος το καλοκαίρι.

Με άλλα λόγια θα μεγαλώσουμε το κέντρο φιλοξενίας δια παν ενδεχόμενον;

Περίεργα πράγματα.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος ανέφερε στο Σώμα, ότι: «όταν τα έλεγα με λοιδορούσαν και τώρα θα πρέπει να πάρουμε θέση για να σταματήσουμε την απαξίωση της Καβάλα από την πολιτική της κυβέρνησης».

Ο Βαγγέλης Παππάς πρόσθεσε ότι στην Καβάλα έχουμε το μοναδικό προσφυγικό κέντρο μέσα στην πόλη και σημείωσε ότι θα εξελιχθούμε σε ένα κέντρο υποδοχής, χωρίς να παραλείψει να αναφέρει ότι εδώ αντιδρούν οι ίδιοι οι πρόσφυγες στο να έρθουν και άλλα άτομα και κατέληξε ό,τι έχει δίκιο ο κ. Γραμμένος που φωνάζει. «Δεν θα αφήσουμε να καταστρέψουμε το Περιγιάλι», φώναξε ο πρόεδρος του σώματος κλείνοντας τη συζήτηση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑