Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 12th, 2019 | by fileto

0

Μετέφεραν πάνω από 4 κιλά χασίς στην Καβάλα

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας (11-6), στο νομό Καβάλας, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, 2 άτομα, ένας 33χρονος αλλοδαπός και μία 22χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Οι συλλήψεις επετεύχθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που μεταφέρει και διακινεί ναρκωτικά στο νομό Καβάλας.

Αναλυτικότερα, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, κινούμενοι προς την Καβάλα και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 33χρονος οδηγός δεν υπάκουσε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Τελικά, το όχημα εισήλθε σε αγροτική οδό της Νέας Περάμου, όπου ακινητοποιήθηκε και ο 33χρονος επιχείρησε να διαφύγει, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

astynomia-narkotika-lefta-788x1200Σε ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν 5 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4.340,6 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, 2 κινητά τηλέφωνα και ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Στην κατοχή της 22χρονης βρέθηκε μια νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 5,2 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 33χρονου βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο στο εσωτερικό οικιακής ηλεκτρικής συσκευής το χρηματικό ποσό των 10.450 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 33χρονου η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη στους αστυνομικούς.

Συνολικά κατασχέθηκαν 4.340,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 5,2 γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 11.050 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα, ένα τετράδιο και ένα  ΙΧΕ αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑