Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 15th, 2019 | by fileto

0

Άγριο κυνηγητό, για 2 διακινητές με 27 λαθραίους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (14-5-2019) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 42 και 29 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι επτά (27) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 42χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθόσον βρέθηκε στην κατοχή του μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 33χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, το όχημα εισήλθε στην Επαρχιακή οδό Αρριανών – Φιλύρας, όπου εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε έκτος της οδού, ενώ ο 33χρονος οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης μετέφερε με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν οκτώ (8) διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο οχήματα (1 Ι.Χ.Ε. και 1 Ι.Χ.Φ.), το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.