Άποψη - Γνώμη

Published on June 17th, 2019 | by fileto

0

Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές;

Μα τι άνοστα πράγματα είναι αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας που ήδη έχει μπει σε περίοδο χαλάρωσης!

Ξέρω – ξέρω σε χαλάρωση εισέρχονται μόνο αυτοί που έχουν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα και όχι αυτοί που μετρούν τα ψιλά στις τσέπες τους.

Δεν έχει σημασία μεγάλη, ακόμη και για μας τους μπαγλαμάδες της ιστορίας, οι οποίοι θα κληθούμε εκ νέου να ξαναψηφίσουμε!

Μα το είπε και ο Κυριάκος που κάνει μόνο περιοδείες και βγαίνει σέλφι, ότι η κάλπη είναι άδεια και πρέπει να ξαναγεμίσει μια και βλέπει τους δικούς του ότι το έχουν πάρει στο χαβαλέ, είμαστε πρώτοι και τέτοια και φοβάται μη πάθει καμιά νίλα και ψάχνεται.

Από την άλλη ο άλλος μονομάχος λες και παρέδωσε τα όπλα πήγε και έκανε συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ γιατί του είπαν ότι οι Έλληνες ανησυχούν με αυτά που λέει και πράττει η Τουρκία στην Κύπρο, και ενδέχεται να μας ανάψουν μια φωτιά και να τρέχουμε καλοκαιριάτικα!

Αυτός δε που δεν χρειάζεται να κάνει προεκλογικό αγώνα είναι ο Βασίλης Κικκίλιας ο οποίος σε σωστό τάιμινγκ έκανε γάμο με την Μπαλατσινού και τον παίζουν όλα τα μέσα τζάμπα!

Μάλιστα όπως λένε και τα ρεπορτάζια τα κοσμικά που πολύ με αρέσουν, με τρεις λέξεις και μία όμορφη φωτογραφία θέλησε ο Βασίλης Κικίλιας να εκφράσει τα συναισθήματά του την ημέρα, κατά την οποία ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την Τζένη Μπαλατσινού.

Στην λιτή του ανάρτηση, ο βουλευτής της ΝΔ επέλεξε να συμπεριλάβει μια άκρως ρομαντική φωτογραφία, που δείχνει τον ίδιο και την αγαπημένη του αγκαλιασμένους, λίγο μετά το ιερό μυστήριο.

Και αφού η εικόνα του αγαπημένου ζευγαριού, που κοιτάζεται και λιώνει, τα λέει πραγματικά… όλα, δεν χρειάζονται πολλές λέξεις. Γι’ αυτό και ο Βασίλης Κικίλιας έγραψε στη συνοδευτική λεζάντα απλά «η γυναίκα μου» βάζοντας δίπλα μια καρδιά.

Όπως είναι φυσικό, κάτω από την ανάρτηση του κ. Κικίλια, τα like και τα σχόλια, με ευχές για βίον ανθόσπαρτον, είναι χιλιάδες.

Αν μεταφραστούν και σε ψήφους ο αυριανός υπουργός δεν θα κάνει …κίνηση καμία!

Μάγκας!

Και ενώ με το μυαλό μας κάνουμε το τριημεράκι μας έρχεται ο Ερντογάν να μας χαλάσει τον ύπνο.

Και ρίχνει τορπίλη στις όποιες σκέψεις, προθέσεις ή ελπίδες για την επανέναρξη των συνομιλιών προς την επίλυση του Κυπριακού με μία φράση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην αίθουσα του αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη πριν αναχωρήσει για τον Τατζικιστάν είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μειωθούν τα στρατεύματα κατοχής, που αποτελούσε παράγοντας των συζητήσεων στο Κραν Μοντανά, και πως δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για να βρίσκονται στα κατεχόμενα τουρκικά στρατεύματα.

«Στην Βόρεια Κύπρο δεν τίθεται ζήτημα μείωσης της στρατιωτικής μας παρουσίας. Είναι αναγκαίο να έχουμε όλον αυτόν τον αριθμό στρατευμάτων εκεί. Το να λάβουμε άδεια από κάποιον για να είμαστε εκεί, δεν έχουμε καμία υποχρέωση.

Επίσης θα πρέπει να το γνωρίζετε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πριν από δύο ημέρες ο Τούρκος Πρόεδρος και πάλι είχε αναφερθεί στην Κύπρο, αναφορικά με τα ενεργειακά τονίζοντας ότι η Άγκυρα δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στις δικές της γεωτρήσεις».

Μια η υφαλοκρηπίδα μας με τα πετρέλαια στη Θάσο, μια με την ΑΟΖ και το Καστελόριζο, με τους γείτονές μας χαίρι δεν θα κάνουμε επειδή είναι κακότροποι και φαταούλες.

Μπρε συμπέθεροι θέλετε μερτικό από το πετρέλαιο που θα βγει και από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου, τόσο μειντάνι έχετε τρυπήστε το μπρέ!

Εκεί αυτοί καρσί – καρσί να ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη, την ώρα που η οικονομία τους κατρακυλάει.

Κι αντί συναμετάξυ μας δύο λαοί φτωχοί και λεηλατημένοι να καθίσουμε και να τα βρούμε ο ένας πάει να βγάλει τα μάτια του άλλου.

Και δεν είναι να τους δίνει θάρρος τους γείτονες μια και είδατε μετά από ένα χρόνο τι πάθαμε με τους Σκοπιανούς και τις Συμφωνίες των Πρεσπών!

Βρε το λέει η παροιμία …δώσε θάρρος στον χωριάτη!

Και οι εκλογές είναι κοντά και για δείτε τι κακό έχει κάνει η φυγή των νέων μας στο εξωτερικό και επειδή οι πολιτικοί μας λένε και έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους να ξαναφέρουν πίσω τα παιδιά μας, βάζουν ο Αλέξης στο Επικρατείας το Βασίλη Βασιλικό στη θέση του Γραμματικάκη, και οι δύο άνω των 80 και βάλε και ο Κυριάκος βάζει την Γιαννάκου Κουτσίκου στο ψηφοδέλτιο!

Δηλαδή μιλάμε για ανανέωση στο φουλ…

Ναι ξέρω σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές και η κάλπη είναι άδεια και πρέπει να γεμίσει…

Κάτι σαν εκείνο το μισογεμάτο και μισοάδειο ποτήρι, σαν την καρδιά και την ψυχή μας!

Καλή φώτιση!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑