Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 18th, 2019 | by fileto

0

Μεταφέρουν λαθραίους ακόμη και με νταλίκες

Συνελήφθησαν την 16 και 17-6-2019, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρείς (3) αλλοδαποί, ηλικίας 67, 41 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα εννιά (19) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης , συνέλαβαν τον 67χρονο, διότι μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, ο δράστης, οδηγώντας το καταπάνω όχημα, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κ ατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο 67χρονος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στον οικισμό Σιδηρού Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον 22χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το βράδυ, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 41χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ακολούθως, το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, όπου στον κόμβο Μέστης ο οδηγός του το ακινητοποίησε και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος και ο 22χρονος κατηγορούνται επίσης για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ ο 41χρονος και για αντίσταση, διότι αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου) .

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Σαπών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑