Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 4th, 2019 | by fileto

0

4-0 βλέπουν οι δημοσκόποι στην Καβάλα για τη ΝΔ!

Μια βουτιά στις δημοσκοπήσεις κάνει ο Σταύρος Παπαντωνίου στην έγκριτη Καθημερινή και αποτυπώνει τα εξής:

Στην Ανατολική Μακεδονία, και συγκεκριμένα στην 4εδρική Καβάλα, το «σκορ» να γράψει ακόμα και 4-0 υπέρ της Ν.Δ., καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να περάσει το εκλογικό μέτρο του 25%. Φαβορί για την πρώτη θέση είναι ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Μακάριος Λαζαρίδης, ενώ ακολουθούν ο τομεάρχης της Ν.Δ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Γιάννης Πασχαλίδης και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Καλαντζής.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα δώσει μάχη για μία έδρα, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Η Ξάνθη δίνει 3 έδρες στην εθνική αντιπροσωπεία, τις οποίες σήμερα κατέχει όλες ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις 7 Ιουλίου η κατανομή αναμένεται να πάει στις 2 έδρες για τη Ν.Δ. και 1 για το κυβερνών κόμμα.

Από τη Ν.Δ. τις 2 έδρες θα διεκδικήσουν ο Δημήτρης Σαλτούρος, προερχόμενος από τον χώρο του Κέντρου, ο Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο Τουρκές Χατζή Μεμίς, ο Αλεβ Σιαμπάν Ογλού και η Μαρίνα Παυλίδου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ τη μία έδρα θα διεκδικήσουν οι νυν βουλευτές Στάθης Γιαννακίδης, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο Γρηγόρης Στογιαννίδης.

65633559_10211299963773934_5526873695856885760_n

Ροδόπη, Εβρος

Ίδια κατανομή αναμένεται και στην επίσης τριεδρική Ροδόπη, η οποία το 2015 εξέλεξε μόνο μουσουλμάνους βουλευτές.

Από τη Ν.Δ. φαβορί να επανέλθει στη Βουλή είναι ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ την έδρα διεκδικούν ο Φεράλ Αλη Ογλού και η Παρασκευή Ελευθεριάδου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τη μία έδρα θα διεκδικήσουν ο Μουσταφά Μεμέτ Μουσταφά και ο Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν.

Υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ θα είναι ο νυν βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος είχε εκλεγεί με το Ποτάμι.

Τέλος, στον Εβρο, που δίνει 4 έδρες στη Βουλή, δεν αποκλείεται όλες να πάνε στη Ν.Δ., καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές κινήθηκε στο 20% και το εκλογικό μέτρο είναι 25%.

Στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο είναι ο νυν βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Σταύρος Κελέτσης, η Χρυσή Μπαχαρίδου, η Ελένη Σώκου και ο απόστρατος Παναγιώτης Φαραντάτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει σήμερα 3 βουλευτές θα παλέψει για μία έδρα την οποία θα διεκδικήσουν οι νυν βουλευτές Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καϊσας και Δημήτρης Ρίζος. Μία επισήμανση για το τέλος: στην Κεφαλονιά, που αναφερθήκαμε σε πρόσφατο άρθρο, θα είναι υποψήφιος και ο Παναγής Καππάτος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑