Τοπικές ΑΜ-Θ kavala1.m_0

Published on July 5th, 2019 | by fileto

0

Μετέφερε 1,39 τόνους απαγορευμένα όστρακα…στην Εγνατία Οδό

Χίλια τριακόσια ενενήντα δύο κιλά (1.392 kg) όστρακα, υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πρωινές σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, στην περιοχή της Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας ημεδαπός ηλικίας 34 ετών, για κατοχή και μεταφορά δίθυρων μαλακίων.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε πρωινές ώρες, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας επί της Εγνατίας Οδού (στο ύψος του εμπορικού λιμένα Καβάλας), ένα (01) Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό τον 34χρονο, με το οποίο μετέφερε εξήντα (60) σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, χωρίς να φέρει συνοδευτικά έγγραφα.

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα μεταφερόμενα όστρακα δεν έφεραν συνοδευτικά έγγραφα-σήμανση, το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά τους, (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής), καθώς και ότι ήταν υπολειπομένων διαστάσεων. Επίσης, έπειτα από έλεγχο του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Καβάλας, κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑