Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 5th, 2019 | by fileto

0

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πήρε και τα βουνά…

Και οι κάτοικοι του βουνού αναγνωρίζουν το έργο του Ευριπίδη

Στους κατοίκους της ορεινής Οργάνης, μετά την προσευχή της Παρασκευής, απευθύνθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Παλιοί γνώριμοι, φίλοι και υποστηρικτές του, του ανέφεραν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια.

Του μίλησαν για τα νέα παιδιά που εγκαταλείπουν τα χωριά τους, για να εργαστούν στο εξωτερικό, κατήγγειλαν την εγκατάλειψη των ορεινών χωριών, τη μείωση του εισοδήματός τους και την υπερφορολόγηση κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Αναγνώρισαν ότι κάποτε, ως υπουργός, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, με τον τότε Δήμαρχο, τον γιατρό Εμίν, συνεργάστηκαν και πέτυχαν τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης, τη δημιουργία Ιατρείου, 24ωρης λειτουργίας, στην Οργάνη, με τη συνεχή παρουσία γιατρού, αλλά και ασθενοφόρου, ανακαίνισαν το σχολείο και δημιούργησαν ειδικές Εστίες, προκειμένου να χτυπήσουν τη σχολική διαρροή των κοριτσιών του ορεινού όγκου.

Δημιούργησαν Κοινωνικές Υπηρεσίες στο βουνό, με τις αντίστοιχες ιντερνετικές συνδέσεις. Στήριξαν την παραγωγή του καπνού, επαναλειτουργώντας και το φυτώριο της Οργάνης και ολοκλήρωσαν Αναπτυξιακό Σχέδιο για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού.

Δυστυχώς, όπως επεσήμαναν και οι πολίτες της μειονότητας, η απουσία του Ευριπίδη Στυλιανίδη από την Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια είχε σα συνέπεια να βιώσουν κι αυτοί τα αποτελέσματα της ορφανής Ροδόπης.

Ο Ευριπίδης, αφού συζήτησε μαζί τους, δεσμεύτηκε ότι την επόμενη μέρα, εφόσον πάρει ισχυρή εντολή, θα πιάσει το νήμα από κει που το άφησε και, σε συνεργασία μαζί τους, θα επιδιώξει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα μαζικά, στηρίζοντας την ανάπτυξη της Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑