Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 8th, 2019 | by fileto

0

Ντύνεται στο χακί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα είναι οριστικά ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά το «μπλοκάρισμα» του Βασίλη Κικίλια

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ντύνεται στο χακί και αναλαμβάνει ένα σημαντικό υπουργείο κάνοντας μια νέα καριέρα.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης στο βιογραφικό του, είναι Έλληνας δικηγόρος, πολιτικός, βουλευτής και πρώην υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Ελλάδας.

Γεννήθηκε στην Καβάλα στις 18 Αυγούστου 1965 και είναι έγγαμος. Πατέρας του είναι ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Γιάννης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος διετέλεσε για 18 χρόνια Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, ενώ μητέρα του είναι η Καίτη Καλαϊτζή. Αδελφός του πατέρα του είναι ο πολιτικός Γιώργος Παναγιωτόπουλος που υπήρξε επί σειρά ετών Υπουργός τα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1989. Συνέχισε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια με μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά και τις Διεθνείς Σχέσεις. Την περίοδο 1992 – 2000 εργάστηκε στο τμήμα εξαγωγών, αλλά και ως Διευθυντής Πωλήσεων, στην εταιρεία “Μάρμαρα Καβάλας Α.Ε.”. Την περίοδο 1998 – 2000 διετέλεσε εκλεγμένος γραμματέας και ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εξελέγη βουλευτής το 2007 και το 2009 με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας και πρωταθλητής Βορείου Ελλάδος στην κολύμβηση (1978 – 1979). Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Νέων στην υδατοσφαίριση την περίοδο 1980 – 1981. Το 1994 αποχώρησε από την ενεργό δράση ως αθλητής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑