Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 10th, 2019 | by fileto

0

6 ώρες αναμονή για τουρίστες στα σύνορα…

«Από τα τέλη Ιουνίου άρχισε να παρουσιάζεται μία ικανοποιητική κίνηση (σ.σ.: τουριστική), η οποία βεβαίως είναι λογικό να αναμένουμε να κορυφωθεί Ιούλιο και Αύγουστο», δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.

Αναφορικά με την ταυτότητα των επισκεπτών, διευκρινίζει πως και φέτος «οι αγορές που μας επιλέγουν είναι οι γνωστές, κυρίως οι Βαλκάνιοι» και πρόκειται για «αποκλειστικά οδικό τουρισμό».

Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου εκφράζει τον προβληματισμό του για το κατά πόσο οι υφιστάμενες υποδομές «και κυρίως οι τελωνειακοί σταθμοί, θα μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στον όγκο ο οποίος αναμένεται», μέχρι και το τέλος Αυγούστου. «Ελπίζω τα παθήματα του παρελθόντος να έχουν γίνει μαθήματα και να μην το πληρώσουμε ακριβά. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε τουρίστες. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους ταλαιπωρούμε με αναμονές πέντε και έξι ωρών στα σύνορα. Είναι πράγματα αυτονόητα», δηλώνει, συμπληρώνοντας: «Θέλω να πιστεύω ότι και σε τοπικό επίπεδο, αλλά και η καινούρια κυβέρνηση, θα δει πλέον τον τουρισμό και την ΑΜ-Θ με άλλο μάτι, ούτως ώστε προβλήματα του παρελθόντος, η λύση των οποίων είχε μείνει μόνο σε επίπεδο υποσχέσεων, θα βρούνε πλέον ουσιαστικές απαντήσεις».

Επίσης, επισημαίνει ότι «οι επαγγελματίες κάνουν τη δουλειά τους όπως ξέρουν να την κάνουν με ελάχιστη βοήθεια», γεγονός που ελπίζει να αλλάξει καθώς «με την αλλαγή των προσώπων στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και την επικείμενη αλλαγή του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, τον Σεπτέμβριο, διαμορφώνεται μία καινούρια ανθρωπογεωγραφία και πρέπει να βρούμε τη γλώσσα συνεννόησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Χατζηκωνσταντίνου σημειώνει ότι τα προβλήματα του κλάδου στην περιοχή είναι γνωστά, αλλά μέχρι σήμερα «δεν έχει αλλάξει, δεν έχει λυθεί κάτι […] Είμαστε χορτάτοι από “μαθητευόμενους μάγους” […] άλλαξαν τα πρόσωπα και ελπίζω ότι θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση», καταλήγει.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑