Άποψη - Γνώμη

Published on July 14th, 2019 | by fileto

0

Είπαμε αντιπολίτευση, αλλά όχι κι έτσι κυρία Γκαρά!

Όσο κακός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, προφανώς κάνει το ίδιο και στην αντιπολίτευση.

Και το κακό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας άλλα τους λέει κι αυτοί, άλλα καταλαβαίνουν και εννοούμε τους βουλευτές που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να είναι σοβαροί, κυρίως αυτοί που κάθισαν και 4 χρόνια στην καρέκλα της Βουλής.

Και να για να γίνω πιο σαφής.

Η Νατάσσα Γκαρά είναι μια νεαρή σε ηλικία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με καταγωγή από την Ορεστιάδα και θυγατέρα γνωστής εκδότου της περιοχής.

Ήδη έχει χρηματίσει βουλευτής στην προηγούμενη βουλευτική περίοδο και όπως έλεγε προεκλογικά μάχεται για τα συμφέροντα της περιοχής και γενικότερα της περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Μια διεκδίκηση αυτής της περιφέρειας είναι να μην ιδρυθεί Νομική Σχολή στην Πάτρα που ήθελε ο Γαβρόγλου, πρώην υπουργός Παιδείας για τους δικούς του λόγους.

Οι Θρακιώτες ξεσηκώθηκαν και μαζί με αυτούς και η Νατάσσα Γκαρά ως βουλευτής, πηγαίνοντας και κόντρα στην γραμμή του κόμματός της.

Και προκηρύσσονται οι εκλογές και αναλαμβάνει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης την διακυβέρνηση της χώρας.

Και από τα πρώτα δείγματα της νέας κυβέρνησης είναι η κατάργηση των σχεδίων Γαβρόγλου για ίδρυση Νομικής στην Πάτρα, μια και η κίνηση αυτή θα έκανε την Νομική της Κομοτηνής και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, δευτεροκλασάτη και οι περισσότεροι των Αθηνών να δήλωναν Πάτρα και όχι την ακριτική Θράκη.

Η κίνηση αυτή την οποία υπεραπίσθηκε η κυρία Γκαρά τώρα δεν της άρεσε και τι έκανε;

Έβγαλε ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται σε αυτή την απόφαση της ΝΔ και της νέας υπουργού Νίκης Κεραμέως και σημειώνει: «Ήδη από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησής της η Νέα Δημοκρατία δίνει δείγματα γραφής για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ο οδοστρωτήρας που άκριτα κατεδαφίζει όσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να χτίσει δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το νομό Έβρου.

Πρώτο μέλημα της ΝΔ και της Υπουργού παιδείας Ν. Κεραμέως είναι η διάλυση του σε όλη την Ευρώπη αναγνωρισμένου Ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας μετά τη μετακίνηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Επίσης, ταχύτατα θα καταργήσει το Νόμο που προέβλεπε την ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Θα ακολουθήσει άραγε τον ίδιο δρόμο αυτή η κυβέρνηση και για το Νόμο που αναβάθμισε τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου σε πανεπιστημιακό τμήμα;

Το νέο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που επρόκειτο να κατατεθεί προς ψήφιση, προέβλεπε επιπλέον την ίδρυση νέων τμημάτων τόσο στην Αλεξανδρούπολη (Τμήμα Νοσηλευτικής, Τμήμα Κτηνιατρικής, Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής) όσο και στην Ορεστιάδα (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Ποτών). Ποια θα είναι η τύχη αυτών των τμημάτων;

Επίσης, στη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλειτούργησε η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε να κλείσει. Το αναπτυξιακό σχέδιο «επέκτασης» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και η αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ακριτική μας περιοχή προφανώς δεν είναι στις προτεραιότητες του σχεδίου της ΝΔ για την παιδεία, η οποία, άλλωστε, μας έχει συνηθίσει στο να υποβαθμίζει και να κλείνει σχολές. Μόνος στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ φαίνεται να είναι η κατάλυση της οποιασδήποτε προσπάθειας για ανάπτυξη έχει γίνει έως τώρα.

Η αποδυνάμωση της περιοχής μας και ιδιαίτερα του νομού Έβρου συνεχίζει όμως και με την προσπάθεια διάλυσης της δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήδη έχει δοθεί διαταγή απομάκρυνσης αστυνομικών από τον Έβρο για στελέχωση υπηρεσιών στην Αθήνα. Η αποδυνάμωση της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ», η οποία έχει σκοπό τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, θέτει σε κίνδυνο την επιτυχή εκτέλεση του στόχου της. Η αποψίλωση από προσωπικό της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ ο Έβρος και οι ιδιαιτερότητές του δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση προτεραιότητα.

Και αυτά είναι μόνο η αρχή».

Σα να βιάζεστε να κάνετε αντιπολίτευση κυρία Γκαρά, σε μια χρονική στιγμή που πριν από μια βδομάδα είσαστε κυβέρνηση και υπόλογοι στις πράξεις σας.

Αλήθεια αυτά που φοβάστε μην γίνουν από άλλους, γιατί δεν τα είχατε μπετονάρει και σιγουρέψει πριν από μια βδομάδα;

Είπαμε να κάνετε αντιπολίτευση, αλλά αν βγείτε από τώρα στα κάγκελα θα γελάσουν και οι …κεραμιδόγατοι!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑