Τοπικές ΑΜ-Θ Αμμόγλωσσα

Published on July 29th, 2019 | by fileto

0

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αφαίρεσαν την Γαλάζια Σημαία από την Αμμόγλωσσα

Ανακοινώθηκε ότι αφαιρείται η Γαλάζια Σημεία από το Περιγιάλι καθώς και από την μία Παραλία της ονομαστής Αμμόγλωσσας στην Κεραμωτή.

Σύμφωνα με το Δήμο Καβάλας, η αφαίρεση αυτή, οφείλεται στην καθυστέρηση εγκατάστασης και εργασίας στην περιοχή των ναυαγοσωστών και όχι στην ποιότητα του νερού που παραμένει εξαιρετική.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Αφαίρεση του βραβείου “Γαλάζια Σημαία” από δεκαεπτά (17) ελληνικές ακτές. Δεκαεπτά (17) ακτές βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2019 και έχασαν το βραβείο τους επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις.

Στις υπόψη ακτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική. Οι αξιολογητές όμως της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου. Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

Ανάμεσα από τις 17 ακτές, από τις οποίες αποσύρονται οι Γαλάζιες Σημαίες είναι για τη Καβάλα οι εξής:

  • Ακτή Περιγιάλλι, Δήμος Καβάλας, Π.Ε. Καβάλας
  • Ακτή Αμμόγλωσσα-Κεραμωτή 1, Δήμος Νέστου, Π.Ε. Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑