Τοπικές ΑΜ-Θ Image-1-1-e1565091767663

Published on August 7th, 2019 | by fileto

0

Απόλυτος άρχων της ΑΜ-Θ ο Χρήστος Μέτιος

Διαβάζουμε ανάρτηση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι είναι …το πρώτο βιολί της περιφέρειας και μακράν των άλλων!

“Eπισκέφθηκα το Επιμελητήριο Καβάλας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδη και τον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο Καβάλας Αλέξη Πολίτη και είχα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μάρκο Δέμπα.

krin1 krin3Εκεί ανακοίνωσα ότι διαθέτουμε 8,8 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειάς μας για τη χρηματοδότηση 60 επενδυτικών σχεδίων νέων επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τα οποία είχαν αξιολογηθεί θετικά από το Υπουργείο Ανάπτυξης αλλά δεν επαρκούσαν οι πόροι του Υπουργείου για να χρηματοδοτηθούν.

Τα 60 νέα αυτά επιχειρηματικά σχέδια προστίθενται στα 111 σχέδια τα οποία ήδη χρηματοδοτήσαμε τον περασμένο Δεκέμβριο με 17,9 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το σύνολο των επιχειρηματικών σχεδίων σε 171 και τη συνολική χρηματοδότηση της Περιφέρειας σε 26,7 εκατομμύρια ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε ότι στηρίζουμε στην πράξη και όχι στα λόγια όσους επιλέγουν να επενδύσουν στον τόπο μας.

Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν κατά κύριο λόγο σε επιχειρήσεις καταλυμάτων, ενοικίασης σκαφών αναψυχής και αθλητικού εξοπλισμού, θαλάσσιων σπορ και ενοικίασης αυτοκινήτων και κατανέμονται συνολικά ως εξής:
• Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: 143
• Περιφερειακή Ενότητα Δράμας: 4
• Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης: 13
• Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης: 5
• Περιφερειακή Ενότητα Έβρου: 6″.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑