Άποψη - Γνώμη

Published on August 24th, 2019 | by fileto

0

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα ή γίνεται και κάτι;

Διαβάζω από συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου κυρίου Πέτσα τα εξής σε ερώτηση που του γίνεται και λέει: «– Ποιο θα είναι το κεντρικό μήνυμα από την πρώτη ΔΕΘ του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού;».

Αναφέρει λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, «Ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων χρόνων».

Θα συμμεριστώ την αισιοδοξία του κυρίου Πέτσα μια και είναι βέβαια η δουλειά του να διαφημίζει και να στηρίζει την επικοινωνιακή εικόνα της κυβέρνησης, αλλά παράλληλα θα κρατήσω και …μικρό καλάθι.

Βεβαίως οι πρώτες ημέρες της κυβέρνησης εντυπωσίασαν ακόμη και εκείνους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ανήκουν στους μετακινούμενους ψηφοφόρους, αλλά ρωτάνε οι άνθρωποι, κάνουμε καλά που βλέπουμε την κυβέρνηση με θετικό μάτι ή στο τέλος κι αυτοί θα μας απογοητεύσουν;

Ας πάρουμε μερικά από τα θέματα στα οποία δεν πήρε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση κάποια μέτρα και δεν έχει δείξει τι προτίθεται να κάνει.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα, καθώς καθημερινά καταφθάνουν εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες.

Υπάρχει εφιαλτικό σενάριο οι εκκαθαρίσεις του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ να δημιουργήσουν νέο προσφυγικό κύμα.

Στην επαρχία της Ιντλίμπ διαμένουν 3 εκατομμύρια άνθρωποι πολλοί εκ των οποίων ως Σουνίτες Μουσουλμάνοι στήριξαν τους τζιχαντιστές, καταλαβαίνουμε που θα έρθουν όλοι αυτοί όταν οι δυνάμεις του Άσαντ αρχίζουν κι εκκαθαρίζουν τα μεγάλα αστικά κέντρα, σ’ ένα εφιαλτικό για τη χώρα μας σενάριο.

H Τουρκία ήδη προετοιμάζεται να υποδεχτεί 150.000 νέους πρόσφυγες από την Ιντλίμπ.

Προχθές, τουλάχιστον επτά βάρκες έφθασαν στα ελληνικά νησιά, μεταφέροντας 297 ανθρώπους σε Λέσβο και Χίο, ενώ χθες, έως το απόγευμα, είχαν φθάσει άλλες επτά στη Λέσβο, στις οποίες επέβαιναν 325 άτομα.

Ο ρυθμός των αφίξεων έχει αυξηθεί πολύ στη Λέσβο, όπου από την αρχή του μήνα έχουν φθάσει 70 βάρκες, μεταφέροντας 2.700 άτομα, εκ των οποίων περίπου τα μισά είναι παιδιά.

νδεικτικά, από τις 12 έως τις 18 Αυγούστου έφθασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου 1.943 παράνομοι μετανάστες(!), ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι οι αφίξεις ήταν περίπου οι μισές, δηλαδή 1.069 άνθρωποι.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στα νησιά Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο και Κω βρίσκονται συνολικά 22.700 άτομα, εκ των οποίων οι περίπου 20.000 «στεγάζονται» στα hotspots,

Το 42% όσων βρίσκονται στα νησιά προέρχεται από το Αφγανιστάν, το 11% από τη Συρία, ενώ το 10% προέρχεται από το Κονγκό. Το 43% του πληθυσμού είναι άντρες, το 22% γυναίκες και το 35% παιδιά.

Ήδη η κατάσταση βρίσκεται εκ΄τος ελέγχου με φρικτά εγκλήματα να συμβαίνουν στα Hotspots από άτομα που σε λίγο θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Για τις επενδύσεις έχουμε ακούσει πολλά και άκρως ικανοποιητικά από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Από την άλλη διαβάζουμε ότι «πολυνομία και την κακονομία που ταλανίζει τη χώρα από δεκαετίες, τη γραφειοκρατία και την έλλειψη ψηφιακής οργάνωσης του κράτους και ενίοτε, την παρωχημένη και ιδεοληπτική αντίληψη ότι οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία εξ ορισμού υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον» και αυτό το λέει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Σκοπός της κυβέρνησης είναι να εξαλείψει τα προβλήματα στη βάση τους δημιουργώντας ένα νέο ορθολογικό και διαφανές πλαίσιο που θα κινητροδοτεί την ιδιωτική πρωτοβουλία» σημείωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφερόμενος στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων δηλώνει: «Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί αποτελεί έναν εθνικό στόχο σημαντικής αξίας… Δεδομένου ότι ήδη διαφαίνεται σημαντική αναστροφή του επενδυτικού κλίματος και των οικονομικών δεικτών διατηρώ την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, το αργότερο από το 2021 και εντεύθεν».

Κι όλα αυτά είναι στο στάδιο των ελπιδοφόρων μηνυμάτων και ουχί στην τροχιοδρόμησή τους…

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η ελληνική πλευρά εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της πέραν των άλλων και για τη δημόσια δήλωση στήριξης της Κύπρου από τον Πρόεδρο Μακρόν.«Δεν θα δείξουμε την παραμικρή αδυναμία στον τομέα αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Πρόεδρος, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του σχετικά με τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με δημοσιογράφους μετά το ραντεβού με το Γάλλο πρόεδρο,«υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Η Ευρώπη δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτη την Κύπρο». Στη συνάντηση εκφράστηκε επίσης συναντίληψη για τα Βαλκάνια, ενώ και σε οποιαδήποτε άλλη αναφορά του Γάλλου προέδρου σε άλλες γεωγραφικές περιοχές, η προσέγγισή του περιλάμβανε το ρόλο που μπορεί να έχει η Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Καλά και άγια όλα αυτά αλλά έχουμε ανοιχτά θέματα με τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς, το θέμα με την Ρωσία και τις σχέσεις που πρέπει να αποκαταστήσουμε και φυσικά με τους Βουλγάρους που μπορεί να είναι φίλοι μας, αλλά συνεχίζουν να κερδίζουν από την μαζική έξοδο ελληνικών επιχειρήσεων στο έδαφός τους.

Και πέραν αυτών έχουμε και το θέμα της Θράκης που δεν μπορούμε να το κοιτάμε κατά το δοκούν και …με όρτσα το μάτι!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑