Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 25th, 2019 | by fileto

0

Κακιά στιγμή ή χρόνια φαγούρα οδήγησε στο έγκλημα;

Μια η θέση στάθμευσης του φορτηγού που οδηγούσε το θύμα, τα σκουπίδια και η δυνατή μουσική ήταν οι λόγοι που έκαναν τους γείτονες να βρίσκονται σε διαρκή καυγά.

Τελικά όλα αυτά και μετά το επεισόδιο της περασμένης Πέμπτης οδήγησαν τον δράστη 42 ετών να σηκώσει μετά από καυγά την κυνηγετική του καραμπίνα και να την αδειάσει με σκάγια για αγριογούρουνα και πουλιά στα θύματά του, τους γείτονες με τους οποίους μαλώνανε και να τους αφήσει κυριολεκτικά στο τόπο, έναν 42χρονο που δούλευε περιστασιακά στον Δήμο Νέστου και στην 67χρονη μητέρα του, κι όλα αυτά σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Κηφνίδης που εξέτασε τα θύματα είπε ότι βλήθηκαν από μικρή απόσταση στην τραχηλική χώρα και στην κλείδα και τα σκάγια από τα φυσίγγια άφησαν τα θύματα επί τόπου.

Σύμφωνα με τον κ. Κηφνίδη ο 42χρονος Σ.Σ. δολοφονήθηκε με διαφορετικά σκάγια από αυτά με τα οποία πυροβολήθηκε η 67χρονη.

Συγκεκριμένα ο 42χρονος δέχθηκε δράμια (σ.σ. σκάγια για αγριογούρουνα) ενώ η μητέρα του πυροβολήθηκε με από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας.

«O θάνατος και των δυο ανθρώπων ήταν ακαριαίος. Η μητέρα χτυπήθηκε από κυνηγετική καραμπίνα και τα σκάγια την βρήκαν στο θώρακα και στην τραχηλική χώρα» λέει ο κ. Κηφνίδης και προσθέτει: «Ο γιος της χτυπήθηκε στην κλείδα προς τραχηλική χώρα κι αυτός από σκάγια αλλά συγκεκριμένα από δράμια που τα χρησιμοποιούν οι κυνηγοί για να να σκοτώνουν αγριογούρουνα».

Ο δικηγόρος του 42χρονου δράστη ο οποίος υποστηρίζει πως το φονικό δεν έγινε για ασήμαντη αφορμή όπως έχει ειπωθεί, όπως μια θέση πάρκινγκ ή το γεγονός ότι τα θύματα άκουγαν δυνατά μουσική. Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του θύματος Μιχάλης Τικόπουλος, ο δράστης και τα θύματα είχαν πολλές διαφορές εδώ και χρόνια ως γείτονες.

Σύμφωνα με τον κ. Τικόπουλο και με τα όσα τού μετέφερε ο πελάτης του, τα δύο θύματα μπήκαν στο σπίτι του δράστη και επιτέθηκαν στη μητέρα του, με αποτέλεσμα ο 42χρονος να «θολώσει», να αρπάξει την καραμπίνα και να σκοτώσει μάνα και γιο, ενώ ακολούθως παραδόθηκε αυτοβούλως στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Μάλιστα ο κύριος Τικόπουλος ανέφερε ότι θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον πελάτη του.

Στην θέση αυτή ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων Μανώλης Βονικάκης τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί μια και έχει ο ίδιος στοιχεία ότι το έγκλημα τελέστηκε όχι εν βρασμώ αλλά με απόλυτη ψυχραιμία από τον δράστη.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε την Παρασκευή στον Εισαγγελέα και εμφανίστηκε μετανιωμένος. Ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι αύριο Δευτέρα για να ετοιμάσει την απολογία του.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑