Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 30th, 2019 | by fileto

0

Εμείς δεν παζαρεύουμε καρέκλες …λέει ο Τοψίδης

Ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» προσερχόμενος στην τελετή της ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δήλωσε τα εξής :

«Βρισκόμαστε όλοι εδώ, όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μαστίζουν τις περιοχές της και στην ικανοποίηση των ζωτικών αναγκών των συμπολιτών μας.

Είναι ίσως αυτονόητο αλλά νιώθω την ανάγκη να το τονίσω γιατί τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε να εξυφαίνεται μπροστά μας ένα «παζάρι», όχι για τις αναπτυξιακές ανάγκες της ΑΜΘ αλλά για την κατάληψη θέσεων, την ικανοποίηση φιλοδοξιών και για την οβιδιακή μετατροπή μέρους της αντιπολίτευσης σε ακραία συμπολίτευση και την μαγική μετατροπή της μειοψηφίας σε κάτι που πάει να παρουσιαστεί, χωρίς να είναι, ως πλειοψηφία. Το θλιβερό είναι ότι λείπει κάθε συζήτηση για ανάπτυξη, αντιμετώπιση προβλημάτων, στοχοθεσία, χρονοδιαγράμματα, αξιολόγηση και προγραμματική σύγκλιση. Είναι λάθος αυτό που συμβαίνει και μας ανησυχεί !

Δικό μας πρόταγμα είναι να εργαστούμε για την αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων που αφορούν τον πολίτη. Δική μας προτεραιότητα είναι να υποκαταστήσουμε, σταδιακά, την διαχείριση της καθημερινότητας με την δρομολόγηση και την επίτευξη αναπτυξιακών στόχων. Επιζητούμε να καταστήσουμε, με κάθε τρόπο και από κάθε θέση, την Περιφέρεια ΑΜΘ, μία αυτοδιοικητική οντότητα άμεση και χρήσιμη στον πολίτη, με βάση της αρχές της δημοκρατίας, της χρηστής διοίκησης και των ευρωπαϊκών προτύπων και δυνατοτήτων. Στα πλαίσια αυτά θα λειτουργήσει η παράταξή μας, μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, εποικοδομητικά αλλά και χωρίς εκπτώσεις στις αρχές μας.

Θέλω να υπενθυμίσω, άλλωστε, πως η «Περιφερειακή Σύνθεση», η παράταξή μας, είναι η μεγαλύτερη σε ποσοστό ανεξάρτητη παράταξη στις 13 περιφέρειες της χώρας. Η παράταξή μας είναι η πιο νέα παράταξη και αντιπροσωπεύει το νέο, την ελπίδα και την προοπτική. Η παράταξή μας επιζητεί την σύνθεση στόχων, προσπαθειών, απόψεων, αρχών αλλά όχι την συναλλαγή και την ιδιοτέλεια. Η παράταξή μας είναι συνειδητά ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη και ενώ έχει ηττηθεί για ελάχιστους ψήφους στις εκλογές έχει την δυναμική ώστε να αλλάξει την περιφέρειά μας μεταβάλλοντάς την προς το καλύτερο.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι καλή θητεία σε όλους τους αιρετούς όλων των παρατάξεων της Περιφέρειάς μας «Καλή και Παραγωγική θητεία», με πρώτιστο στόχο την παραγωγή έργου».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑