Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 8th, 2019 | by fileto

0

Το έργο του χρυσού θα γίνει στη Θράκη…

Η ανάγκη να επιμείνει η κυβέρνηση στη δημοσιονομική πειθαρχία, ούτως ώστε να μη διαταραχθούν οι σχέσεις της με τους εταίρους και η διαπραγματευτική στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά τους στόχους για τα πλεονάσματα, στέρησαν εν τέλει από τον πρωθυπουργό το στοιχείο του αιφνιδιασμού στη ΔΕΘ 2019.

Έτσι, η ομιλία του στα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης δεν είχε τελικώς κάποια έκπληξη, ήταν… μετρημένη κυριολεκτικά και μεταφορικά και στη λογική της «Συμφωνίας Αλήθειας» για την οποία μίλησε ο κ. Μητσοτάκης και του συνθήματος «Ανάπτυξη για Όλους» επιβεβαίωσε την εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής που είχε ανακοινώσει προεκλογικά και εστιάζει στη μείωση των φορολογικών βαρών.

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε, επίσης, ότι θα ισχύσει η προεκλογική εξαγγελία της ΝΔ για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5% σε βάθος τριετίας, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2020 κατά μία μονάδα. Το μέτρο, ωστόσο, θα ισχύσει μόνο για τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης, ενώ για τους μερικώς απασχολούμενους προωθείται άμεσα η προσαύξηση κατά 10% των αποδοχών τους για υπερωριακή απασχόληση.

Η έκπληξη, τινί τρόπω, ήρθε στον τομέα των επενδύσεων: ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η φαρμακοβιομηχανία Pfizer συμφώνησε και θα προχωρήσει σε δημιουργία κέντρου ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης δεδομένων στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η «Ελληνικός Χρυσός» θα προχωρήσει σε νέα επένδυση στη Θράκη, αλλά και ότι οι μπουλντόζες στο Ελληνικό θα μπουν οριστικά στις αρχές του 2020 και πως υπάρχει ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Έστειλε, ωστόσο, μήνυμα προς την πλευρά των επιχειρηματιών, τονίζοντας με νόημα ότι «καμία φιλοεπενδυτική πολιτική δεν μπορεί να εκληφθεί ως διαβατήριο για εργοδοτική ασυδοσία».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑