Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 11th, 2019 | by fileto

0

Ο Λαμπάκης καλεί τους δημάρχους της ΑΜ-Θ για τον χρυσό!

Πραγματικά θεωρείται πολιτικά περίεργο ο απελθών δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος ακόμη της ΠΕΔ ΑΜ-Θ η οποία και θα αλλάξει σύνθεση, να συγκαλεί σύσκεψη στην πόλη του των δημάρχων και μελών ΠΕΔ για να πάρουν θέση κατά της επένδυσης του χρυσού στην περιοχή των Πετρωτών.

Είναι γνωστή η αρνητική θέση του για το θέμα αυτό, αλλά δεν είναι δυνατόν να προσπαθεί να την επιβάλλει, έστω με το αξίωμα το οποίο προφανώς και θα απωλέσει, μια και δεν είναι πλέον δήμαρχος…

Μάλιστα προχθές στις 10 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕΔ ΑΜ-Θ η οποία και ενέκρινε την πρόταση όπως λέει του προέδρου για τη σύσκεψη αυτή.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 14/09 ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ Βαγγέλης Λαμπάκης καλεί όλους τους θεσμικούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Έβρου με αποκλειστικό θέμα την τοποθέτηση απέναντι στο ενδεχόμενο υλοποίησης της επένδυσης Χρυσού στη Θράκη. Στη σύσκεψη θα προσκληθούν άπαντες οι θεσμικοί της Θράκης συμπεριλαμβανομένων και των 4 Μητροπολιτών της Θράκης

 

Η ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της ΠΕΔ ΑΜ-Θ

«Στην Κομοτηνή, σήμερα 10-9-2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00΄ συνήλθε σε συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής ΄Ενωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΕΔ ΑΜ-Θ), στα επί της οδού Στίλπωνος Κυριακίδη 17, 3ος όροφος, Κομοτηνή 69 100, γραφεία της, κατόπιν της Α.Π. 561/9-9-2019 πρόσκλησηςημερήσιας διάταξης του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, με κατεπείγουσα διαδικασία, και σύμφωνα την α/α 9/2019 ( ΑΔΑ 6ΠΙΥΟΚΜΗ-Ε12) απόφαση ΔΣ παρ 7 « Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων ΔΣ στην ΕΕ της ΠΕΔ ΑΜΘ», που επιδόθηκε νόμιμα σε κάθε μέλος της.

Εγκρίνει την πρόταση του Προέδρου για σύγκληση των θεσμικών φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στις 14 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.30΄, στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη (Λ. Δημοκρατίας 307 ΤΚ 68100 ), για συζήτηση του θέματος λειτουργίας Χρυσωρυχείων στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Μαρωνείας- Σαπών, λόγω του ότι κινδυνεύει η ζωή και το περιβάλλον στους Δήμους αυτούς από τη λειτουργία των χρυσωρυχείων, μετά την αναφορά του Πρωθυπουργού της Χώρας κατά τη 84η Διεθνή ΄Εκθεση της Θεσσαλονίκης, ότι η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της γενικότερης στάσης της στον τομέα των επενδύσεων, συζητάει με την εταιρία (ELDORADO GOLD) την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε-ενδεχομένως και εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας-να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στην Θράκη, εκτιμώντας ότι απαιτείται η επαγρύπνηση και ετοιμότητα των θεσμικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας της Θράκης»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑