Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 12th, 2019 | by fileto

0

Κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη Σαμοθράκη

Δύο εταιρείες, η  “ZanteFerries” και μία του Φώτη Μανούση με το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ, κατέθεσαν αίτηση ενδιαφέροντος για την κάλυψη της άγονης γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019, μετά την προκήρυξη της από το υπουργείο Ναυτιλίας, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης που έληξε η σχετική προθεσμία.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί απόφαση του υπουργού  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, να κηρύξει έκπτωτη την πλοιοκτήτρια εταιρία «Άγιος Ευστάθιος» του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ», στην οποία είχε ανατεθεί η εκτέλεση της συγκεκριμένης γραμμής.

 

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, μεταξύ των εταιρειών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, περιλαμβάνεται η εταιρεία ZanteFerries, που έχει τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία  «Αδαμάντιος Κοραής» και «Διονύσιος Σολωμός» και η εταιρεία του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ που ανήκει στον κ. Μανούση και είναι φυσικά διαφορετική από την «Άγιος Ευστάθιος» του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ» που κηρύχθηκε έκπτωτη.

Το “Αδαμάντιος Κοραής” με μήκος 100,15 μέτρα και πλάτος 17,23 μέτρα έχει ναυπηγηθεί το 1987, ενώ το ΣΑΟΝΗΣΟΣ με μήκος 78 μέτρα και πλάτος 12,3 μέτρα το 1994.

Είναι δηλαδή νεότερο κατά 7 χρόνια.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑