Τοπικές ΑΜ-Θ πρόσφυγες

Published on September 27th, 2019 | by fileto

0

1.000 νέοι μετανάστες από τα νησιά στην Καβάλα!

Ολοκληρώθηκε  το μεσημέρι η σύσκεψη που συγκλήθηκε μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με όλους τους περιφερειάρχες της χώρας, μετά την απόφαση που έλαβε το υπουργείο για την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών με τη δημιουργία δομών φιλοξενίας σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που έλαβε χώρα στο υπουργείο, ξεκαθάρισε στους περιφερειάρχες ότι το πρόβλημα είναι εθνικό και χρειάζεται ίση συμμετοχή από όλους και εθνική προσπάθεια.

Όπως είπε, το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση 500 έως 1000 αλλοδαπών σε κάθε περιφέρεια, ενώ, σημείωσε πως ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και με την ενοικίαση, από το κράτος, ξενοδοχείων σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας.

Με άλλα λόγια το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία 13 δομών φιλοξενίας στις 13 περιφέρειες, καθώς επίσης και ισοκατανομή των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά προς την ενδοχώρα.

Η επίτευξη του σκοπού δεν θα γίνει απαραίτητα με την δημιουργία νέων δομών αλλά και με την εκμετάλλευση ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων που θα είναι διαθέσιμα για να φιλοξενήσουν τους μετανάστες.

Ο κ. Πατούλης, ο κ. Αγοραστός και ο κ. Νίκας συμφώνησαν να στηρίξουν το σχέδιο αυτό με τον κ. Πατούλη να λέει πως η τοπική αυτοδιοίκηση έχει βάλει πλάτη στην επίλυση του μεταναστευτικού και προσφυγικού και έκανε λόγο για φιλοξενία που θα τεθεί κάτω από συγκεκριμένους όρους, ώστε να μην χαθεί η εθνική ταυτότητα.

Ο βασικός στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι σε τρία χρόνια να γίνει επαναπατρισμός των μεταναστών και να ενσωματωθούν οι 12.000 με 15.000 μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Επίσης, στη σύσκεψη έλαβαν μέρος και οι Αστυνομικοί Διευθυντές των περιφερειών, οι οποίοι εξήγησαν στους περιφερειάρχες ότι θα αναλάβουν τα αυξημένα μέτρα φύλαξης ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες.

Οι περιφερειάρχες, από την πλευρά τους, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και διατύπωσαν τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει σε κάθε τοπική κοινωνία.

Φαίνεται, όμως, πως συμφώνησαν να παρέχουν βοήθεια, καθώς καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση στα νησιά είναι ασφυκτική και ότι πρέπει να συμβάλουν όλοι ώστε να πάρουν ανάσα από τις μεταναστευτικές ροές και από τις συνθήκες που επικρατούν.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑