Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 5th, 2019 | by fileto

0

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Ξάνθη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη την Παρασκευή στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Μακαριωτάτου κ.κ. Ιερωνύμου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της πόλης.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν στην Ξάνθη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, καθώς και διοικητές μειζόνων σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων και της στρατιωτικής παρέλασης, που πραγματοποιήθηκαν υπό καταρρακτώδη βροχόπτωση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Ήρθαμε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε μαζί με όλη την πόλη την 100ή επέτειο της Απελευθέρωσης της Ξάνθης, σε μία εποχή όπου η Ελλάδα πολλαπλασίαζε τα εδάφη της και αύξανε την επιρροή της στην ευρύτερη περιοχή. Και το έκανε αυτό, διότι είχε ισχύ, ηγεσία και φρόνημα.

Ο αγώνας μας, η διαρκής προσπάθειά μας, είναι να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να καταστήσουμε τη χώρα μας εξίσου ισχυρή. Δεν είναι εύκολο, αλλά σιγά – σιγά η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της και θα σταθεί ακόμα πιο καλά, όρθια, ισχυρή και περήφανη. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να είναι σε εξαιρετικό επίπεδο αξιόμαχου και ετοιμότητας. Αυτή είναι η προσπάθεια. Χθες είχα τη δυνατότητα να το διαπιστώσω μαζί με τον Πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους της Πολιτικής Ηγεσίας στην τελική φάση της μεγάλης ετήσιας Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ».

Να δώσω συγχαρητήρια στα δεκάδες χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ενεπλάκησαν σε αυτή τη μεγάλη Άσκηση και να διαπιστώσω και εγώ και οι υπόλοιποι ότι αξίζουν να είναι το «ξίφος» της Ελλάδας, το οποίο πρέπει όλοι να φροντίσουμε και να προστατέψουμε, για να νιώθουμε όλοι ασφαλείς, για να διατηρείται η σταθερότητα στην περιοχή, για να επιδιώκουμε και να διασφαλίζουμε την ειρήνη.

Μερικές φορές, για να εξασφαλίσεις την ειρήνη, πρέπει να έχεις Ένοπλες Δυνάμεις ικανές, αξιόμαχες και ετοιμοπόλεμες.

Χρόνια πολλά στην Ξάνθη. Χρόνια πολλά στη Θράκη».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑