Τοπικές ΑΜ-Θ κλοπες αυτοκινητων

Published on October 10th, 2019 | by fileto

0

Εξάρθρωση σπείρας κλοπών αυτοκινήτων σε 6 πόλεις

Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πολυάριθμες ληστείες και διαρρήξεις εταιρειών και οικιών στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, προχώρησε η αστυνομία. Για την υπόθεση, συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα, τα οποία διέπραξαν συνολικά 26 ληστείες, διαρρήξεις, απόπειρες διαρρήξεων και κλοπές πινακίδων, αποκομίζοντας χρηματικό ποσό που ανέρχεται σε 295.000 ευρώ και τιμαλφή η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 16.500 ευρώ.

Σε σχετική παρουσίαση της υπόθεσης που έγινε χθες, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Αντώνιος Τζιτζής, ανέφερε πως τα μέλη της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης ενέχονται σε πολυάριθμες ληστείες και διαρρήξεις εταιρειών και οικιών σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Τζιτζής ευχαρίστησε όλους τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι οποίοι όπως είπε «ύστερα από μεθοδική και επισταμένη έρευνα προχώρησαν στην εξάρθρωση της πολυμελούς ομάδας, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση αυτού του είδους των αδικημάτων». Ενημέρωσε, επίσης, πως συνολικά συνελήφθησαν 8 άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη μέλη της συμμορίας.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση έδωσε στη συνέχεια ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης, Αστυνόμος Β΄ Χρήστος Δημητρακόπουλος, ο οποίος ανέφερε με τη σειρά του ότι «αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από εντατική και εμπεριστατωμένη  έρευνα εξάρθρωσαν πολυμελή εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πολυάριθμες ληστείες και διαρρήξεις εταιρειών και οικιών σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, «στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες 09 Οκτωβρίου 2019, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης καθώς και Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, σε διάφορες περιοχές της πόλης, συνελήφθησαν συνολικά 8 μέλη της οργάνωσης ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη μέλη. Πρόκειται για 7 άντρες και 1 γυναίκα ηλικίας από 17 έως 50 ετών, όλοι ημεδαποί. 

» Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου του τρέχοντος έτους, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέρρηξαν επιχειρήσεις και οικίες στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Λάρισας».

Όπως είπε, συγκεκριμένα, διέπραξαν:

• μία (1) ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Λάρισας απ’ όπου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο,

• τέσσερις (4) διαρρήξεις επιχειρήσεων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Σερρών,

• δύο (2) απόπειρες διαρρήξεων εταιρειών στη Θεσσαλονίκη,

• δεκαπέντε (15) διαρρήξεις οικιών σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες και Δράμα και

• τέσσερις (4) κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Καβάλα.

Από την εγκληματική της δράση η οργάνωση αποκόμισε χρηματικό ποσό που ανέρχεται σε 295.000 ευρώ και τιμαλφή η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 16.500 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, «χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους είναι ότι, για τη διάπραξη των έκνομων ενεργειών χρησιμοποιούσαν ως ‘επιχειρησιακά’ οχήματα δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, προκειμένου να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και να αποφύγουν τυχόν αστυνομικό έλεγχο, στα οποία είτε δεν τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, είτε τοποθετούσαν κλεμμένες ή παραποιημένες πινακίδες.

» Τα εν λόγω αυτοκίνητα τα απέκρυπταν σε κλειστό, κλειδωμένο και περιφραγμένο χώρο στην περιοχή της Νικόπολης, όπου μετέβαιναν λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης, χρησιμοποιώντας για το λόγο αυτό τέσσερα επιπλέον οχήματα».

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Έξι (6) οχήματα, εκ των οποίων τα δύο (2) «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα

• Χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές

• Πλήθος κινητών τηλεφώνων

• Ένα (1) σύστημα καταγραφής και τέσσερις (4) κάμερες και

• Δύο (2) φορητοί πομποδέκτες

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑