Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 13th, 2019 | by fileto

0

Επίθεση Τσανάκα κατά Μουριάδη!

Για μια ακόμη φορά η παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα στον Δήμο Καβάλας «Ανάσα για τον Δήμο» εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία καταφέρεται κατά της νέας δημοτικής αρχής καταλογίζοντάς την δολιότητα και ρεμβασισμό.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως “η δημοτική αρχή λειτουργεί υπό καθεστώς ρεβανσισμού και προχώρησε παρανόμως σε μονομερείς αλλαγές αποφάσεων, χωρίς την έγκριση του σώματος.” και ότι στόχος της “Ανάσας για τον Δήμο” είναι να μπει φρένο στην ανυποληψία στην οποία οδηγείται το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμος Καβάλας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ» είχε με κάθε πρόσφορο μέσο προειδοποιήσει την σημερινή δημοτική αρχή και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί στο μέλλον κάθε πράξη τους, που υποβαθμίζει το κύρος του σώματος και θέτει σε κίνδυνο τόσο τα μέλη του όσο και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.

Δυστυχώς η διοίκηση αγνόησε πλήρως τις προειδοποιήσεις μας συνεχίζοντας να λειτουργεί με τρόπο ανεύθυνο, μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις υποδείξεις μας ,οι οποίες βέβαια από τα γεγονότα που ακολούθησαν επαληθεύθηκαν πλήρως.

Παρά το γεγονός όμως αυτό και ενώ η διοίκηση θα μπορούσε να διορθώσει τις παραλείψεις της θέτοντας τέλος σε μια περίοδο ακυβερνησίας που η ίδια δημιούργησε, εντούτοις όχι μόνο επέλεξε να ακολουθήσει μια τακτική αδιαλλαξίας που υποθηκεύει το μέλλον των Νομικών Προσώπων και κατ’ επέκταση του ίδιου του Δήμου μας, αλλά επιπλέον λειτουργώντας δολίως και υπό καθεστώς ρεβανσισμού προχώρησε παρανόμως  σε μονομερείς αλλαγές αποφάσεων του ανωτάτου οργάνου του δήμου μας χωρίς την απαραίτητη έγκριση του σώματος.

Αρνούμενοι να ακολουθήσουμε την τακτική αυτήν παραμένοντας απλοί θεατές των εξελίξεων, όπως επέλεξαν να πράξουν άλλοι, προσφύγαμε κατά των αποφάσεων αυτών της σημερινής διοίκησης ώστε να μπει φρένο στην ανυποληψία στην οποία οδηγείται μαθηματικά το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμος Καβάλας.

Η ενέργεια μας αυτή δεν αποτελεί έκφραση τυπολατρίας όπως θέλει να το παρουσιάσει η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά βαθιά πολιτική πράξη, καθώς, σε αντίθεση με άλλους, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες αυτές που μας αναλογούν και με τις οποίες μας επιφόρτισαν οι δημότες του Δήμου Καβάλας, αναδεικνύοντας μας ως την πρώτη δημοτική παράταξη στις πρόσφατες εκλογές.

Η παράταξη μας ούτε συναλλάχθηκε ούτε διεκδικεί τίποτα από όσα ο νόμος όπως ισχύει σήμερα παραχωρεί στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο και για τα οποία θα κριθεί αυτός από τους συνδημότες μας στο τέλος της θητείας του.

Την ίδια στιγμή όμως δεν χαρίζει και τίποτα από αυτά που ο ίδιος νόμος θέτει ως προνόμια της αντιπολίτευσης προκειμένου και αυτή να αξιολογηθεί βάσει αυτών από το εκλογικό σώμα.

Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποποιηθούμε τις ευθύνες αυτές και τον ρόλο τον οποίο επιφυλάσσει στην αντιπολίτευση το σημερινό νομικό καθεστώς που διέπει την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης ,  παραδίδοντας αμαχητί τα πάντα στον σημερινό δήμαρχο, μόνο και μόνο για να τον καταστήσουμε αποκλειστικά υπεύθυνο σε ότι επακολουθήσει.

Πρέπει επιτέλους να γίνει «κοινός τόπος» από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου πως όλοι κρινόμαστε τόσο για αυτά που πράξαμε όσο και για όσα ενώ μπορούσαμε, παραλείψαμε να πράξουμε προς όφελος του δήμου μας .


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑