Άποψη - Γνώμη

Published on October 20th, 2019 | by fileto

0

100 μέρες και το …υποζύγιο αγκομαχάει!

Εκατό μέρες έκλεισε ο πρώτος κύκλος της παρούσας κυβέρνησης με την πλειοψηφία των πολιτών να δίνει «ψήφο ανοχής» στην κυβέρνηση, αλλά τα πράγματα έχουν κολλήσει στο έλος των προσδοκιών και των εξαγγελιών.

Πέρα από ορισμένους υπουργούς που φαίνεται να δίνουν καλά δείγματα της αποτελεσματικότητά τους, άλλους να παίρνουν ακόμη μια παράταση ελπίδας και αρκετούς να βρίσκονται σε σύγχυση, η  εικόνα δεν ξεκαθάρισε όσον αφορά την κατεύθυνση που θέλει να πάει η όλη προσπάθεια.

Οι πολίτες απηυδισμένοι από τους κακούς και ολέθριους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης, θέλοντας να ξεχάσουν τις παλινδρομήσεις της, δείχνουν ανοχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εφόσον συνηθισμένοι, αγκομαχούν αλλά δεν ηρέμησαν.

Μόνο ο Χρήστος Σταϊκούρας στο χαρτοφυλάκιο του Οικονομικών και ο Βρούτσης που πάει να βάλει μια τάξη στο χάος της εργασιακής παραζάλης και των συντάξεων, δείχνουν ένα θετικό πρόσιμο, με τον Άδωνη να θέλει να κερδίσει το στοίχημα και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, να προσπαθεί να καταλάβει πως θα πρέπει να ισορροπεί στο δύσκολο ομολογουμένως υπουργείο της Άμυνας.

Από την άλλη η απογοήτευση έρχεται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που έχει ναι μεν ανοιχτά πολλά και δύσκολα θέματα όπως η εγκληματικότητα, η ασφάλεια και το μεταναστευτικό, αλλά φαίνεται να έχει χαθεί στην προσπάθεια να τα βάλει σε Τάξη!

Τελευταία ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης πήγε στη Λάρισα ξεκινώντας από μια περιοχή που στο μεταναστευτικό είναι στα «πράσινα» ακόμη και εκεί έγινε μια σύσκεψη που  σχετίζονταν τόσο με την παρουσίαση του σχεδίου που αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού- προσφυγικού ζητήματος στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τον σχεδιασμό της αντεγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός αναφερόμενος στο σχέδιο διαχείρισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος που αφορά την περιοχή, είπε ότι «η Λάρισα έχει ήδη σηκώσει βάρος στη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών» και συμπλήρωσε ότι η πόλη «θα συμβάλλει και τώρα με δικαιοσύνη, στο πλαίσιο μιας αναλογικής πανελλαδικής κατανομής των μεταναστών και των προσφύγων, γιατί οι τοπικοί άρχοντες και οι κάτοικοι της Λάρισας έχουν εθνική συνείδηση και εθνική ευθύνη».

Μάλλον κάνει λάθος ο Βορειοελλαδίτης στην καταγωγή Μιχάλης, μια και οι νομοί που σηκώνουν το μεγάλο βάρος είναι το Κιλκίς, η Θεσσαλονίκη και η κεντρική Μακεδονία, η Καβάλα, οι Σέρρες, η Δράμα και γενικότερα το τόξο της βόρειας Ελλάδας.

Όσο για τον σχεδιασμό του υπουργείου του συνολικά για την αντεγκληματική πολιτική, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε στη Λάρισα ότι «προμετωπίδα αυτής της πολιτικής είναι ότι υπάρχει κράτος». Επίσης, σημείωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα στους πολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματά τους είναι δική μας ευθύνη. Ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και των αστυνομικών δυνάμεων. Θα πάω και από νομό σε νομό, για να επιβλέψω τα επιχειρησιακά σχέδια, τα οποία καταρτίζονται σε κάθε περιοχή. Η Αστυνομία έχει πλέον αποστολή και θα την τιμήσει».

Για να δούμε!

Πάμε σε έναν άλλον υπουργό που πραγματικά φαίνεται να είναι χαμένος στο βαθύ πηγάδι της Υγείας και λέγεται Βασίλης Κικίλιας.

Πραγματικά οι δηλώσεις του για την συνέχιση των αποτυχημένων ΤΟΜΥ του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε αντίθεση με αυτά που έλεγε το κόμμα του, η ΝΔ πριν τις εκλογές.

Από την άλλη, ακόμη δεν ξήλωσε τους διοικητές των Νοσοκομείων (ίσως και καλά έκανε για να μην τους δώσει αποζημιώσεις όπως λένε οι συνεργάτες του), αλλά η κατάσταση του ευαίσθητου αυτού χώρου μοιάζει τελματωμένη από την κακή διαχείριση των διοικήσεων που πραγματικά έφεραν τραγική αποτελεσματικότητα στην δημόσια Υγεία!

Τι είπε ο υπουργός; Αναφέρθηκε στον άμεσο προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας που είναι σύμφωνα με τον ίδιο η προτεραιότητα για  3.500 προσλήψεις.

Ανέφερε: «Έχουμε στον άμεσο προγραμματισμό μας 1.300 θέσεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού, 1.500 θέσεις γιατρών, ενώ ήδη επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τις προσλήψεις 700 αγροτικών γιατρών», επεσήμανε ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Επίσης, σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι γενικά να συντομεύσουν οι διαδικασίες. «Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα που δυσχεραίνουν χρονικά τη διαδικασία των προσλήψεων και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, να τις επισπεύσουμε», ανέφερε.

Με άλλα λόγια ο υπουργός θεωρεί ότι με τις προσλήψεις αυτές θα δώσει ανάσα στην δημόσια Υγεία;

Αλήθεια αυτοί οι 1.500 γιατροί για νοσοκομεία και οι 700 αγροτικοί σε τι θα ωφελήσουν όταν τα Κέντρα Υγείας θα πρέπει να αναδιοργανωθούν και ορισμένα να κλείσουν μια και το έργο που προσφέρουν είναι …αμφισβητήσιμο;

Η πιο μεγάλη ήττα του Βασίλη Κικίλια είναι το θέμα του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1, και που το παιδί από την δύναμη του λαού θα πάει να θεραυπευτεί στις ΗΠΑ και όχι από το Υπουργείο του που ο υπουργός του τονίζει ότι το θέμα του μικρού δεν είναι οικονομικό, αλλά επιστημονικό.

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ σε μια άλλη περίπτωση υπουργού που θα πρέπει να είναι ο πρώτος που οφείλει ο πρωθυπουργός να τον απομακρύνει.

Ο Χάρης Θεοχάρης υπουργός Τουρισμού, είναι η περίπτωση αποτυχίας σε έναν τομέα που τρέχει με τα χίλια και κινδυνεύει να …εκτροχιαστεί από την παρουσία του!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑