Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 6th, 2019 | by fileto

0

Αβέβαιο το μέλλον της Νοσηλευτικής Σχολής ΤΕΙ ΑΜ-Θ

Ερώτηση για τα προβλήματα των φοιτητών του Τμήματος Νοσηλευτικής – Παράρτημα Διδυμοτείχου κατάθεσαν στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Το Τμήμα Νοσηλευτικής λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 (ΦΕΚ 99/τ.Α΄/10-05-2007) ως παράρτημα του ΤΕΙ Καβάλας. Με το αρ.87/13 ΠΔ (ΦΕΚ 129/τ.Α΄/05-06-2013) το Τμήμα Νοσηλευτικής εντάσσεται στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και το ΤΕΙ Καβάλας μετονομάζεται σε ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το Μάιο του 2019 με το νόμο 4610 (ΦΕΚ 70/τ.Α’/7-5-2019), το Τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ) του ΔΙΠΑΕ ως Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης.

Το τρέχον όμως ακαδημαϊκό έτος βρίσκεται στον “αέρα” για το Τμήμα Νοσηλευτικής – Παράρτημα Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα, ενώ διανύουμε ήδη το Νοέμβρη, τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα με τη γραμματεία να πιθανολογεί στους φοιτητές ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων τις 11 Νοέμβρη. Σαν βασική αιτιολογία των υπευθύνων προς τους φοιτητές για την καθυστέρηση της έναρξης των μαθημάτων είναι η έλλειψη καθηγητών καθώς οι καθηγητές που δίδασκαν στο ίδιο Τμήμα πέρσι πλέον με την πανεπιστημιοποίηση δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα συνεχίζουν να υπάρχουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές (70 με 100 εγγεγραμμένοι κάθε χρόνο), όπως:

• Δεν έχουν αίθουσες για μάθημα. Έχουν μόνο 2 μικρές αίθουσες, μία με Η/Υ που δεν λειτουργεί γιατί οι περισσότεροι Υ/Η είναι χαλασμένοι και μία αίθουσα εργαστηρίου προηγούμενης δεκαετίας.

• Δεν υπάρχει αμφιθέατρο και κάνουν μάθημα στον κινηματογράφο του Διδυμοτείχου που τους παραχωρεί την αίθουσα.

• Δεν υπάρχουν εστίες και ούτε υπάρχει κάποια πρόβλεψη να νοικιαστούν κάποια δωμάτια για τους φοιτητές.

• Η πρακτική των φοιτητών θα πραγματοποιείται στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, που ούτε στο ελάχιστο δεν θυμίζει Πανεπιστημιακό Κέντρο Υγείας.

Ερωτάται η κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε:

1. Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής – Παράρτημα Διδυμότειχου, να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο διδακτικό και λοιπό προσωπικό για να πραγματοποιούνται κανονικά όλα τα θεωρητικά μαθήματα και εργαστήρια. Κανένας φοιτητής να μη χάσει το εξάμηνο.

2. Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις διδασκαλίας και φοιτητικής μέριμνας, εστιών και λέσχης για τους φοιτητές, με νέες σύγχρονες υποδομές, που να καλύπτουν τις ανάγκες των σπουδών και της επιστήμης».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑