Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 11th, 2019 | by fileto

0

Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στην καντίνα…

Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας η ανθρωποκτονία 59χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε χθες (10-11-2019) το απόγευμα, σε σημείο της Εθνικής Οδού Καβάλας – Δράμας.

Αναλυτικότερα ο 59χρονος βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος στην επιχείρηση του, φέροντας τραύματα από κυνηγετικό όπλο.

Στο σημείο μετέβησαν και πραγματοποίησαν εξερεύνηση – επιστημονική διερεύνηση του χώρου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εγκληματολογικό συνεργείο της Ελληνικής Αστυνομίας και Ιατροδικαστής.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που επακολούθησε ταυτοποιήθηκε ο 49χρονος δράστης, ο οποίος συνελήφθη χθες (11-11-2019), στην Καβάλα και κατά την εξέταση του ομολόγησε την πράξη του.

Όπως προέκυψε ο δράστης βρισκόταν στην επιχείρηση του 59χρονου και μετά από λογομαχία που είχαν αποχώρησε, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε και τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Από το σημείο του συμβάντος κατασχέθηκαν δύο κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 49χρονου, βρέθηκε η κυνηγετική καραμπίνα, η όποια και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζετε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Κουμρίδη και την ενημερωτική ιστοσελίδα του Kavalapoint.gr, που δραστηριοποιείται στην περιοχή του πρώην δήμου Φιλίππων διαβάζουμε ότι: «Από την αρχή οι αστυνομικές αρχές είχαν στρέψει την προσοχή τους στον άντρα που βρισκόταν στην καντίνα το απόγευμα που έγινε η δολοφονία και σύμφωνα με μαρτυρίες προκαλούσε με την συμπεριφορά του χτυπώντας συνεχώς το χέρι στο τραπέζι.

Αρχικά ο άνδρας διαπληκτίστηκε με τον 59χρονο ιδιοκτήτη που είχε φτάσει στην καντίνα πριν από λίγα λεπτά (στην καντίνα εκείνη τη στιγμή εργαζόταν μόνο η σύζυγος του).

Το θύμα   του ζητούσε να μην δημιουργεί προβλήματα με την συμπεριφορά του στην καντίνα ενώ στη συνέχεια, μετά από τον καυγά,  φαίνεται να επανήλθε η ηρεμία, όπως υποστήριξαν  δύο αυτόπτες μάρτυρες που ήταν κι αυτοί εκεί κατά τη διάρκεια του λεκτικού καυγά μεταξύ του δράστη και του θύματος. Παρά τα όσα γράφτηκαν οτι το θύμα γνώριζε το δράστη, αυτό δεν ισχύει, μιας και ο δράστης ερχόταν για πρώτη φορά στην καντίνα.

Ο 49χρονος δράστης  επέστρεφε από κυνήγι ( φορούσε  στολή παραλλαγής) και   είχε την καραμπίνα στο αυτοκίνητο του.

Αποχώρησε από την καντίνα χωρίς να φανεί ότι υπάρχει κάποια εκκρεμότητα από τη λογομαχία των προηγούμενων λεπτών αλλά δεν απομακρύνθηκε πολύ, περίμενε  και όπως ομολόγησε “δεν μπόρεσε να χωνέψει αυτά που του είπε το θύμα”,  έτσι επανήλθε με την  καραμπίνα τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης ήταν έτοιμος να αποχωρήσει μαζί με τη σύζυγο του.

Στο χρονικό εκείνο σημείο, τις πρώτες βραδινές ώρες (μετά τις 6 το απόγευμα), τον πυροβόλησε από σχετικά κοντινή απόσταση στην είσοδο της αυτοσχέδιας καντίνας και ο 59χρονος έπεσε αιμόφυρτος στην αρχή της εισόδου της καντίνας. Η σύζυγος του που φαίνεται ότι την ώρα του πυροβολισμού  βρισκόταν σε κοντινό σημείο της καντίνας επέστρεψε και είδε τον σύζυγο της αιμόφυρτο, πιστεύοντας στην αρχή ότι έχει τραυματιστεί μόνο στο χέρι, χωρίς ούτε η ίδια να καταλάβει διότι είχαν αποχωρήσει λίγο πριν και οι τελευταίοι πελάτες.

Ο δράστης  έφυγε παίρνοντας  το όπλο και λίγα λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατος  του 59χρονου που χτυπήθηκε σχεδόν πισώπλατα. Οι κάλυκες από τις σφαίρες βρέθηκαν ελάχιστα μέτρα από το σημείο που έπεσε νεκρός ο 59χρονος.

Ο 49χρονος ομολόγησε την πράξη του. Είναι κάτοικος Καβάλας.

Το πρωί ο δράστης οδηγήθηκε στο σημείο που δολοφόνησε τον 59χρονο για να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ενώ σήμερα το μεσημέρι οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν και ανακοίνωσαν στους συγγενείς του θύματος την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ομολογία του 49χρονου.

Η κηδεία του άτυχου 59χρονου  θα γίνει αυριο το πρωί, Τρίτη 12 Νοεμβρίου,  στις Κρηνίδες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑