Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 12th, 2019 | by fileto

0

Αυξήσεις φωτιά στα δημοτικά τέλη …+40% στον Δήμο Νέστου

Μετά τις δημοτικές εκλογές όπως λένε έρχεται ο λογαριασμός και μάλιστα τσουχτερός για να μην μπορούν οι δημότες να πάρουν ανάσα και να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Έτσι μετά τον δήμαρχο Παγγαίου ήρθε η σειρά του δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη να στείλει την «λυπητερή» στους δημότες του και μάλιστα με καπέλο +40%.

Το πιο ωραίο είναι ότι ο δήμαρχος σε ανάρτησή του απλά λέει ότι τους έκανε και σκόντο μια και η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου του ζητούσε αυξήσεις της τάξης του +85%!

Να τι αναφέρει ο κύριος Μιχαηλίδης: «Η δημοτική αρχή σήμερα υποχρεώθηκε να προβεί σε αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών της τάξεως του 40%.

Παρακάμπτοντας τις εισηγήσεις της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου για αυξήσεις 85% ώστε να αποπληρωθούν άμεσα τα συσσωρευμένα χρέη της πενταετίας και να ισοσκελίσει ο προϋπολογισμός.

Ήταν αδύνατο, δεν μπορούσε όμως (αν και προσπάθησε στο δίμηνο που μεσολάβησε από την ανάληψη των καθηκόντων της εξαντλώντας όλες τις πιθανές λύσεις μέχρι σήμερα) με άλλο νόμιμο τρόπο να αντιμετωπίσει το συσσωρευμένο χρέος προς την ΔΕΗ και τον φορέα Διαχείρισης απορριμμάτων ΔΙΑΑΜΑΘ που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση όπου σύμφωνα με την εισήγηση των υπηρεσιών του Δήμου αθροιστικά ανέρχεται σε 970.000€.

Αυτοί που διαφήμιζαν ότι νοικοκύρευαν τον δήμο καλά θα κάνουν σεβόμενοι τους δημότες να καταλάβουν ότι η σημερινή διοίκηση δεν έβαλε ποτέ αυξήσεις στις δύο προηγούμενες θητείες της (σε αντίθεση με το 20% που έβαλαν οι “νοικοκυραίοι” με το Καλημέρα το 2014 άνευ λόγου και σοβαρής αιτίας), δεν θα το έκανε και τώρα εάν δεν ήταν υποχρεωμένη από τις καταστάσεις που τις κληροδότησαν.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς τους για πιθανές λύσεις, είχαν πέντε χρόνια να τις εφαρμόσουν και να μην χρέωναν τον δήμο, αντί να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών με τις δηλώσεις τους.

Αν θέλουν να ψάξουν τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης δεν έχουν παρά να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους αφού στο μοναδικό πράγμα που διαθέτουν συνέπεια είναι η παραπληροφόρηση και το ψέμα».

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μαζέψτε τα οφειλούμενα που πλησιάζουν το 1,5 εκατ. ευρώ!

Τσομπανόπουλος ΝέστουΣχολιάζοντας τις αυξήσεις της διοίκησης Σάββα Μιχαηλίδη ο πρώην δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο σημερινό (προχθεσινό) Δημοτικό Συμβούλιο, η Διοίκηση Μιχαηλίδη, προκειμένου, να ισοσκελίσει, τον προϋπολογισμό, του 2020, πρότεινε, ΑΎΞΗΣΗ (με το καλημέρα), των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, κατά 40%.

Προσπαθήσαμε, να τους πείσουμε, ότι δύο λύσεις υπάρχουν, για την αντιμετώπιση του ισοσκελισμού, είτε η αύξηση των εσόδων είτε η μείωση των δαπανών.

Τονίσαμε ,την αδυναμία, των συμπολιτών μας, να ανταποκριθούν, σε μια, τέτοια μεγάλη αύξηση, ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων.

Επικαλεστήκαμε, την εισήγηση του προϊσταμένου οικονομικών, που αναφέρει, ότι δεν μπορεί η υπηρεσία, να εισπράξει, οφειλές συμπολιτών μας, που αγγίζουν, το 1.500.000 ευρώ, λόγω δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Προτείναμε, να μην γίνει καμία, αύξηση και να προσπαθήσει η διοίκηση, να κάνει καλύτερο, προγραμματισμό και περιστολή περιττών δαπανών

Επί, της δικής μας, πενταετούς διοίκησης, ουδέποτε, προβήκαμε σε καμία αύξηση. Αντίθετα. περιορίσαμε, τις δαπάνες, στο ελάχιστο (καύσιμα, μισθοδοσίες, συντηρήσεις, εφημερίδες, δημόσιες σχέσεις)

Τελικά, πέρασε η αύξηση, κατά πλειοψηφία, (δεν ψήφισε η δική μας παράταξη)».

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑