Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 15th, 2019 | by fileto

0

Το έριξε στα αρχαία ο Σάββας Μιχαηλίδης

“Πολλοί δρώντες τα αίσχηστα, λόγους τους αρίστους ασκέουσιν”

 

Με μια ανάρτησή του που έχει σαν τίτλο “Πολλοί δρώντες τα αίσχηστα, λόγους τους αρίστους ασκέουσιν”, ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης αναφέρει τα εξής: «Η προσπάθεια της πρώην διοίκησης να πειστούν οι δημότες για την ακύρωση του ενός και μοναδικού τους έργου με τίτλο “Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών” και μάλιστα με πρόθεση να μειώσουμε το “έργο τους” όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο που εξέδωσε ο επικεφαλής της αναδεικνύει την σύγχυση και τον πανικό στον οποία βρίσκεται αφού το θέμα του στερείται λογικών επιχειρημάτων σε σχέση με αυτά που επιβάλουν τις αλλαγές.

Για την ακρίβεια η αλλαγή αφορά δύο υποέργα από τα έξη μικροέργα που προέβλεπε η υπό εκτέλεση μελέτη και γίνεται στο πλαίσιο που προβλέπει η τελευταία τροποποίηση του νόμου 4412/2016 περί τροποποίησης εκτελούμενων έργων.

Επί της ουσίας κρίθηκε προβληματική, η προέκταση που προέβλεπε αύξηση του πλάτους στο πεζοδρόμιο κατά τρία μέτρα με αντίστοιχη μείωση του οδοστρώματος στην οδό Τζιβελεκίδη και θα ξεκινούσε απέναντι από την Τράπεζα ALPHA BANK μέχρι το Γυμνάσιο. Δεν απαιτεί και ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κανείς τι αρνητικό αποτέλεσμα θα είχε στην κυκλοφορία που σήμερα γίνεται μετ’ εμποδίων στον δέκα μέτρα πλάτους υφιστάμενο δρόμο, καθώς εξυπηρετεί πέραν των άλλων και την κυκλοφορία απο τα δύο μεγάλα Μάρκετ.

Η δεύτερη αποτελεί θέμα προτεραιότητας αφού μεταθέτει για την άνοιξη (με τις νέες ασφαλτοστρώσεις που προγραμματίσαμε) την παρέμβαση στην περιοχή Αγίας Άννας.

Έτσι προκρίνεται η ασφαλτος στην περιμετρική οδό του Προαστίου από το ύψος του δεύτερου δημοτικού σχολείου μέχρι την διασταύρωση της με τον Κεντρικό δρόμο. Επί της οδού αυτής βρίσκονται πάνω από σαράντα οικίες που για χρόνια ταλαιπωρούνται από την σκόνη.

Επίσης η επιλογή παρέμβασης στην προέκταση της υπογειοποίησης από εκεί που τελειώνει η λαϊκή μέχρι το δημοτικό σχολείο με φωτισμό κράσπεδα και άσφαλτο είναι προτεραιότητα μας που δεν μπορεί να αντέξει η δική του λογική. Τέλος θα του συνιστούσαμαι να αντιληφθεί ότι η πενταετία που είχε την δυνατότητα να δημιουργήσει υποδομές και έργα πέρασε και τον προσπέρασε.

Η επιμονή του όμως να βρίσκει συνέχεια φανταστικές και ψεύτικες κατηγορίες και εκ συστήματος να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα τελείωσε και τώρα η λάσπη επιστρέφει στον εντολέα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑