Άποψη - Γνώμη

Published on November 24th, 2019 | by fileto

0

Πασοκομαζώματα …πασοκοσκορπίσματα!

Ήταν ένα μικρό καράβι που ήταν …καρυδότσουφλο σε τρικυμία και σκέφθηκε ότι θα έπρεπε να κάνει συνέδριο για να ξεκαθαρίσει η καπετάνισσα Φώφη ότι θα παραμείνει μπαστακωμένη στην καρέκλα της προέδρου!

«Από τη Δευτέρα θα υπάρξει μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια, τη μιζέρια και στην υπονόμευση», είπε η επικεφαλής του κόμματος, στέλνοντας μήνυμα προς τους εσωκομματικούς της αντιπάλους.

Και φυσικά πήρε την απάντηση από την άλλη πλευρά: «Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ. Όχι στο χώμα. Σαν μικρή σφραγίδα στο συρτάρι ενός λογιστή. Όχι σ’ ένα μεγάλο, τακτικό, ανοιχτό, δημοκρατικό συνέδριο. Με εκλεγμένους σύνεδρους, με προσυνεδριακό διάλογο, με πραγματικό συνεδριακό διάλογο, με απαρτία και νομιμοποίηση.

Αλλά σε ένα συνέδριο “παρωδία”. Με προσυνεδριακές απειλές και προσωπικούς χαρακτηρισμούς».

Ποιος την έδωσε την απάντηση στην Φώφη; Ο Γερουλάνος, ναι αυτός ο πρίγκιπας της περιόδου ΓΑΠ!

Το ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ ή όπως θέλεις πέστο έχει πέσει στον βάλτο της κεντροαριστεράς με δεξιό προσανατολισμό και παλεύει να ξεκολλήσει εκεί μπας και υποδηλώσει κάποια διαφοροποίηση από την δεξιά – αριστερά του Τσίπρα και την φιλελεύθερη δεξιά του Κυριάκου!

Μια φράση της Φώφης στο συνέδριο – παρωδία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μπορεί να συμπυκνώσει την μεγάλη ζαλούρα που έχει το σημερινό ΠΑΣΟΚ που αγωνίζεται να πείσει τους ψηφοφόρους πως είναι ο χρήσιμος – κρίκος που συνεχώς αποδεικνύεται όλο και πιο πολύ …αδύναμος!

Η Φώφη είπε: «Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, μια πραγματική κυβερνώσα Αριστερά μπορεί να πετύχει την Αναγέννηση της χώρας, που απαιτεί  ένα  πράσινο συμβόλαιο.

Μπορούν να το πετύχουν αυτό η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι ένα καθαρό ΟΧΙ.

Χρειάστηκαν μόλις λίγοι μήνες για να αποκαλυφθεί το πραγματικό, το συντηρητικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

Πορεύεται στα χνάρια των συντηρητικών επιλογών και των δεσμεύσεων του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ούτε διανοείται  να «στεναχωρήσει» τους δανειστές θέτοντας την αναγκαιότητα αλλαγής των δυσβάσταχτων στόχων για τα πλεονάσματα που πνίγουν την Οικονομία και την Κοινωνία, ή του ρόλου του Υπερταμείου της υποτέλειας.

Επιμένει σε πολιτικές που κρατούν την  ανάπτυξη αναιμική, οδηγούν σε διάλυση τις δημόσιες υποδομές σε κρίσιμους τομείς, στερούν  αναγκαίες παρεμβάσεις για αναπτυξιακά έργα και την κοινωνική συνοχή. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν έρχεται.

Στο «προσφυγικό- μεταναστευτικό», που εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα όχι μόνο για τα νησιά μας, αλλά για όλη την Ελληνική κοινωνία δεν διανοείται να στεναχωρήσει την κα Μέρκελ και περιορίζεται σε ανακοινώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Και εν κατακλείδι η Φώφη ζήτησε: «να δουλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς διαχωρισμούς, με σεβασμό σε όλες τις απόψεις που κατατίθενται στα όργανά μας. Τα κόμματα έτσι λειτουργούν, με σεβασμό στην πλειοψηφία».

Προφανώς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πολλά προβλήματα αλλά ο στενός της κλοιός συνεργατών την έχουν πείσει ότι μόνο αυτή είναι η εγγύηση για την παρουσία του κόμματος και την οδήγησαν στο να τσαμπουκαλευτεί τους αντιπάλους της στο εσωτερικό και να τους πεί ότι: «Όποιος διαφωνεί με τις πολιτικές επιλογές μας, ας το πει πια καθαρά, εδώ είναι το βήμα!».

Για να πάρει την απάντηση από την πλευρά του ΓΑΠ που αλληθωρίζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μέσω Γερουλάνου να πεί: «Απέναντι σε αυτό (που σας ζητάει η Φώφη), σας φέρνω πάνω από 2000 φωνές που λένε «φτάνει πια».

Θέλουμε ένα συνέδριο τακτικό, δημοκρατικό, ανοιχτό, αληθινό.

Που θα μιλήσουμε για δημοκρατία. Που θα μιλήσουμε για όραμα. Που θα μιλήσουμε για το πώς θα πορευτούμε.

Πώς θα επουλώσουμε τα τραύματα από μια στρατηγική που έδωσε σε κάθε «προσωπικότητα της Αριστεράς» βήμα να μας απαξιώνει και κάθε «μεγαλοστέλεχος της Παράταξης» δικαίωμα να προστατεύει την καρέκλα του;

Διαλέξτε ποιον θα ακούσετε».

Κι όλα αυτά μετά από το κλείσιμο της υπόθεσης Ζήμενς που αθώωσε τον Τσουκάτο και την συγκέντρωση υπογραφών επιφανών Πασόκων για να βγει ο Παπαντωνίου από την φυλακή και να του αποδοθεί η περιουσία του…

Κρίμα και πάλι κρίμα και πραγματικά το ΠΑΣΟΚ που είναι το κόμμα πασπαρτού και συνεργάζεται με όλο το τόξο της πολιτικής, από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά, στην τοπική αυτοδιοίκηση, οδεύει σε εξαφάνιση και αποϋλοποίηση κοινώς σκόρπισμα στις τέσσερις γωνιές του πολιτικού γαλαξία.

Είναι ένας πολιτικός χώρος που το μόνο συνεκτικό υλικό του είναι η προσωπική τακτοποίηση των στελεχών του σε θέσεις και ρόλους που στο τέλος θα τους ξεράσει το ίδιο το πολιτικό σύστημα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑