Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 24th, 2019 | by fileto

0

Να είναι “βαρειά” η πόρτα του Έβρου…

Βόμβα Ευριπίδη Στυλιανίδη στην ΕΡΤ Κομοτηνής. “Δεν είναι όλοι πρόσφυγες, υπάρχουν εγκληματίες που έχουν συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρέπει να είμαστε αυστηροί & σκληροί”, ανάφερε για το μεταναστευτικό.

Αναλυτικά:

«Πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει οποιαδήποτε παράνομη «πόρτα» στον Έβρο»,  είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως  πρέπει «να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αυστηρή φύλαξη των συνόρων του Έβρου, διότι περίπου 24% των ροών το τελευταίο διάστημα διέρχεται από εκεί».

Ειδικότερα ο κ. Στυλιανίδης, σχολιάζοντας τα τελευταία άσχημα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή της Θράκης γύρω από το μεταναστευτικό υπογράμμισε: «Είχαμε φαινόμενα ακραία με τον αστυνομικό ο οποίος μαχαιρώθηκε και διάφορες άλλες προκλήσεις.

Εκτιμώ ότι αν αυστηροποιηθεί άμεσα η φύλαξη του Έβρου θα αποφύγουμε τη συνέχεια αυτών των φαινομένων και πιστεύω ότι γίνεται αυτό. Τουλάχιστον αυτή την διαβεβαίωση έχω από τους αρμόδιους υπουργούς. Θα πρέπει η Ελλάδα να ξεχωρίσει τις ευάλωτες ομάδες, τα ασυνόδευτα παιδιά, τις εγκύους, τα ΑμεΑ για τα οποία θα πρέπει να δείξει πραγματικά ανθρωπιστική φροντίδα διότι εκεί ακριβώς κρίνεται και η ανθρωπιά μας και το διεθνές πρόσωπο της χώρας, αλλά θα πρέπει να είμαστε απολύτως αυστηροί και σκληροί σε δύο σημεία:

Πρώτον, στη φύλαξη των συνόρων.

Δεύτερον, στην αντιμετώπιση διαφορών εγκληματικών ή άλλων στοιχείων τα οποία προσπαθούν να παρεισφρήσουν μ’ αυτές τις μαζικές ροές» και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός πως «μέσα σ’ αυτούς δεν είναι όλοι πρόσφυγες και μετανάστες, υπάρχουν πάρα πολλοί και εγκληματίες και άνθρωποι οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί και σκληροί στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑