Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 28th, 2019 | by fileto

0

Μίζερες εορταστικές εκδηλώσεις …στον Δήμο Παγγαίου

Οι εκλογές τελείωσαν, την ψήφο και την πλειοψηφία την πήρανε και με το παραπάνω και έτσι αποφάσισαν στον Δήμο Παγγαίου να …σβήσουν το Χριστουγεννιάτικο Όνειρο!

Στην συνεδρίαση της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου που έγινε την Δευτέρα, ψηφίστηκε και εγκρίθηκε η δαπάνη για το Χριστουγεννιάτικο Όνειρο 2019 και παράλληλα ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Μετά και την δημοσιοποίηση από το Διαύγεια του πρακτικού της συνεδρίασης που έκανε ευρέως γνωστό το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τα πρώτα σχόλια στην αγορά αλλά και κατοίκων δείχνουν αμηχανία, ανησυχία και απογοήτευση.

Στην Ελευθερούπολη ψάχνουν στο πρόγραμμα με μεγεθυντικό φακό για εκδηλώσεις, Ψάχνουν για την “εκδήλωση” της Ελευθερούπολης. Ψάχνουν για την φρεσκάδα, ψάχνουν την φαντασία, ψάχνουν για το happening, ψάχνουν για την παραδοσιακή μάζωξη, ρωτάνε τι έγινε ο ζεστός χώρος της υπόγειας διάβασης. Ρωτάνε τι θα φέρει τον κόσμο στη αγορά, γιατί τόσο φτώχεια τόσο μιζέρια, ρωτάνε…… ρωτάνε πολλά, όπως πολλά ρωτάνε και στις άλλες περιοχές του Δήμου που πάνω κάτω περίμεναν πιο πολλά.

Χρόνια τώρα τα παράπονα, ειδικότερα από τους παραλιακούς δήμους που περίμεναν κάτι το παραπάνω και με απογοήτευση φέτος βλέπουν στασιμότητα και περικοπές.

Η φετινή δαπάνη για το “Χριστουγεννιάτικο όνειρο” είναι 22.998€ έναντι του περσινού 35.000€.

Για την ιστορία σε αυτή την συνεδρίαση που είχε οριακή απαρτία αφού από τα 11 μέλη “μόνο” 6 μέλη παραβρέθηκαν και ψήφισαν κατά πλειοψηφία 5-1 την Δαπάνη. Το μέλος που καταψήφισε ήταν ο Ανέστης Τσαβδαρίδης όπως αναγράφεται στα πρακτικά:

Επίσης μαθαίνουμε στον στολισμό φτώχεια παντού, πλην Ν. Περάμου που από σήμερα θα απολαμβάνει νέο εορταστικό φωτισμό έκπληξη στην είσοδό της.

Πέρα από Καραγκιόζη και λοιπούς μάγους του δρόμου, πολιτιστικούς συλλόγους και παραμυθάδες, η φαντασία του Δήμου Παγγαίου και της Κοινωφελούς επιχείρησης είναι από μίζερη έως κακόγουστη!

Η εκδήλωση που μας άγγιξε ήταν αυτή της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου με «Πατινάδα με αράπηδες, τσάνια, μωμόγερους και χορευτές από Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Παγγαίου στον κεντρικό δρόμο της πόλης με ζωντανή παραδοσιακή μουσική από την «ΜΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ».

Πάντα τέτοια δήμαρχε Παγγαίου!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑