Stuttgart

Published on December 9th, 2019 | by fileto

0

H Schlossplatz φωταγωγήθηκε με 40.000 λαμπιόνια

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης και η πόλη γέμισε φώτα και χριστουγεννιάτικα αρώματα στο κέντρο της Στουτκάρδης.

92Σίγουρα, όποιος έχει βλέψεις για δήμαρχος στη Στουτγάρδη πρέπει πρώτα να ενημερωθεί για τις αρμοδιότητες του. Δεν αρκεί μόνο να διοικεί αλλά πρέπει να είναι σε θέση να χτυπήσει με το σφυρί για να δώσει την εκκίνηση, χωρίς να ντρέπεται να εκθέσει τον εαυτό του. Επίσης, πρέπει να αποδείξει τις γνώσεις του πάνω στα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να τραγουδήσει το «Stille Nacht» και το «O du fröhliche», που ακούγεται παραδοσιακά στο άνοιγμα του Weihnachtsmarkt.

Ο Fritz Kuhn δεν τραγουδούσε όμως μόνος του στην αυλή του Παλιού Παλατιού την Τετάρτη το βράδυ. Υποστηρίχθηκε από την χορωδία Hymnus-Chorknaben, την Popchor im Musikwerk, την χορωδία πνευστών του μουσικού σχολείου της Στουτγάρδης και τους επισκέπτες.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από το Königsbau με τα 40.000 λαμπιόνια του, γέμισε φως το κέντρο της πόλης. Επίσης, 8 φωτεινά σημεία ενδιαφέροντος με φιγούρες σήματα κατατεθέντα της Στουτγκάρδης κοσμούν την κεντρική πλατεία.

Οι φιγούρες αυτές αντιπροσωπεύουν το Μουσείο της Mercedes, το Μουσείο της Porsche, τον Πύργο της Τηλεόρασης, το Volksfest, τη Wilhelma, το Grabkapelle και το μιούζικαλ «Aladdin». Ακόμη, 110 δέντρα της Königstraße θα στολιστούν και θα δώσουν μία υπέροχη ατμόσφαιρα.

03Για πρώτη φορά φέτος το Weihnachtsbus λειτουργεί στο κέντρο της πόλης. Γι’ αυτό το λόγο φέτος ένα από τα κόκκινα τουριστικά λεωφορεία της Στουτγκάρδης μετατράπηκαν στο όχημα του Άγιου Βασίλη και στολίστηκαν χριστουγεννιάτικα. Σε μία διαδρομή 45 λεπτών μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα σας ξεκινώντας από το i-Punkt και διασχίζοντας το κέντρο της πόλης να φτάσετε στο Kriegsberg. Τα δρομολόγια του λεωφορείου είναι στις 12:00, 13:00, 14:00, 16:00, 17:00, 18:00. Δε χρειάζεται να κάνετε κάποια κράτηση και το κόστος είναι 12 ευρώ για του ενήλικες και για παιδιά από 4 ετών είναι στα 5 ευρώ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑